Split toppers

Wat je moet weten over een splittopper

Een splittopper is een topper met een inham aan het begin van de topper. Deze toppers zijn speciaal gemaakt voor elektrische verstelbare bedden. Op deze manier hoef jij niet hetzelfde te liggen als je partner. Stel jij wilt dat jouw kant van het bed wat hoger ligt en je partner wilt juist helemaal plat, dan is dat geen probleem met een splittopper. Buiten dat heeft deze splittopper nog veel meer voordelen die je kunnen helpen met het verbeteren van je slaap. 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Voordelen van een split topmatras

Als je graag wilt weten wat de voordelen van een split matras zijn heb ik hier een rijtje voor je waar je ze allemaal kan vinden.

  • Een tweepersoonsbed heeft meestal twee verschillende matrassen. Hierdoor ervaar je een spleet tussen de bedden die kan verschuiven. Dit kan als zeer onprettig worden ervaren. Als je gebruik maakt van een split topper, zal je dit probleem niet meer ervaren. 
  • Een splittopper maakt je eigen bed nog comfortabeler. Voornamelijk voor mensen met lichamelijke klachten kan dit een uitstekende oplossing zijn. 
  • Je hoeft geen rekening te houden met je partner vanwege de spleet die er tussen zit kan je zelf kiezen op welke stand je jouw bed zet. Als jij dus veel rugpijn ervaart is het verstandig om je bed op een andere positie te zetten.
  • De matras onder de topper gaat langer mee. De topper neemt namelijk alle lichaamsvocht op.
  • De topper is makkelijker schoon te maken dan een matras. Vaak zit er een hoes omheen die je makkelijk eraf kan halen en in de wasmachine kan stoppen. 

Nadelen van een topper met split

Jammer genoeg hebben slip topper matrassen ook zo een aantal nadelen. Het is natuurlijk aan jezelf wat je belangrijk vindt en of het de moeite waard is. Als jouw matras al oud en ingezakt is, kan je dit namelijk niet redden met een splittopper. Voor deze situaties kan je beter een nieuwe matras aanschaffen.

  • Als je voor een tweepersoonsbed twee verschillende matrassen hebt vanwege de behoefte van jou en je partner is het lastig om een tweepersoons topper er op te leggen. Hierdoor zal je het verschil van de matras niet meer gaan voelen, tenzij je twee verschillende toppers neemt. Hierbij ervaar je dan wel weer de spleet ertussen in. 
  • Minder lange levensduur. Een topper is dunner dan een matras en omdat je daar intensief op slaapt neemt de topper dus alle lichaamsvocht op. Hierdoor heeft een topper een levensduur van tussen de 3 en 6 jaar. Terwijl dat bij een matras rond de 10 jaar ligt. Daarbij kan de matras vaak beter luchten dan een topper. 
  • Minder bewegingsvrijheid. Een topper vormt zich meestal aan je lichaam. Hierdoor kan het lastig zijn om op je zij te liggen of om veel te draaien. Dit is voor de één een nadeel maar voor de ander juist een voordeel.