Tweepersoons matras 140cm

Is voor een matras 140×200 groot?

Als je matras 140 x 200 groot is, betekent dit dat het 140 cm breed is en 200 lang. Dit is in principe een vrij normale afmeting, ware het niet dat de lengte van 200 vrij hoog is. Dit is niet iets bijzonders in Nederland. Een matras als dit zul je niet snel tegenkomen in bijvoorbeeld China of Japan. Dit heeft ermee te maken dat de gemiddelde lengte in die landen vele malen lager is dan hier. Nederland heeft sowieso een relatief hoge gemiddelde lengte. Er zijn niet veel landen in de wereld waar mensen zo lang zijn. Uitschieters van 1.90, 2.00 of zelfs meer dan dat is niet gek in Nederland en mensen zullen niet gauw raar op kijken. Dat maakt eveneens dat er veel matrassen te koop zijn in de grotere afmetingen. Mensen die 1.80 zijn, slapen niet fijn in een bed van 1.80, dus een matras 140 x 200 is hierbij ideaal.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

En het matras 140×190

Het cijfer 140 is de breedte bij een 140 x 190 matras die wordt genoemd, is zoals al uitgelegd is, de breedte. Dit duidt op het oppervlak waar je op ligt, van de ene zijkant naar de andere zijkant. Een breedte van 140 is in principe een tweepersoonsbed en zal als zodanig worden aangeboden. Dit is echter ook net de juiste omvang om het als een groot eenpersoonsbed te gebruiken. Dit zie je in de praktijk dus ook veel terug.

Waar vind je matrassen 140×200

Zoals gezegd zijn deze matrassen lichtelijk aan de grote kant, maar zonder hier te groot in te zijn. Waar je deze vindt is gelukkig echter heel makkelijk. Je kunt deze in principe in elke woonplaats terugvinden. Je hoeft hier geen speciaalzaak of iets dergelijks voor te hebben. Elke willekeurige beddengigant verkoopt namelijk allerlei verschillende maten en uitvoeringen van 140 x 200 matrassen. Deze zul je hier dus ook bij terug kunnen vinden .

Alle matras 140 x 210 types

Als je eenmaal hebt bepaald welk formaat 140 matras je nodig zult hebben, moet je zien uit te vogelen welke materialen en andere specificaties je hiervoor wilt. De diktes verschillen namelijk enorm en je slaapt heel anders op een dun bed dan op een dik 140 x 200 matras. Dit is wederom afhankelijk van de persoonlijke vraag en behoeftes. De een vindt het fijn om op iets duns en stevigs te liggen, terwijl de ander voorkeur geeft aan een diep wegzakkend matras. Dit geeft de ervaring van een knuffelend gevoel, wat door veel mensen wordt gewaardeerd.