Koudschuim matrassen

Kiezen voor een koudschuim matras

Vind je het lastig om een goed matras uit te zoeken? Je bent vast niet de enige. Er is ontzettend veel keuze aan matrassen en het kan soms frustrerend zijn om op zoek te gaan naar het perfecte exemplaar voor jou. Je wil vaak op meerdere punten letten en de voor- en nadelen goed afwegen voordat je kiest waar je de komende jaren op gaat uitrusten na een lange werkdag. Als je niet lang meer wil wikken en wegen, is een matras van koudschuim misschien iets voor jou. Koudschuim betekent niet letterlijk dat de matrassen koud zijn, maar het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Normaal wordt schuim in warme vormmallen gegoten, dus vandaar de naam koudschuim. Deze matrassen zijn gemaakt van Polyurethaan en hebben een hoge veerkracht. Ze zijn relatief duurder dan andere matrassen, maar zeker de moeite waard. Ze zijn één van de beteren op de markt.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Waarom een koudschuimmatras?

Koudschuimmatrassen bieden veel voordelen. Ten eerste zijn ze goed afgewerkt en prima in uitvoering. Een matras koudschuim heeft een goede vochtregulatie en ook ventileren ze goed. De matrassen zijn vaak goed stevig, maar vormen zich tegelijkertijd ook naar jouw lichaam. Daarnaast gaan ze lang mee en heb je weinig kans op kuilvorming. Misschien heb je wel eens ervaren hoe een matras met een kuil erin ligt, want hier zak je nogal eens in weg. Een stevig en plat oppervlak slaapt veel beter.

Koudschuim matrassen zijn geschikt voor iedereen

Koudschuim matrassen zijn geschikt voor allerlei doelgroepen. Een koudschuim matras is het populairste matras voor kinderen en ook is het erg geschikt voor mensen die ‘s nachts veel zweten. Ook kunnen ze op elke bedbodem. De matrassen zijn zo populair voor kinderen omdat ze erom bekend staan veilig te zijn, ze zijn vlamvertragend, allergievrij en bieden goede ondersteuning. Een koudschuimmatras is wel een stukje zwaarder. Als je hem wil keren heb je misschien hulp nodig van iemand. Je matras draai je het beste een keer in de maand om.

Matrassen koudschuim zijn zeer veelzijdig

Koudschuim matrassen worden niet alleen graag thuis gebruikt, maar ook in ziekenhuizen. De matrassen zijn geschikt voor ieder gewicht en zijn makkelijk schoon te maken. Ook scoren ze erg hoog op duurzaamheid. Daarnaast krijgen bacteriën bijna geen kans om zich in zo’n matras te nestelen. Wist je dat bijna ieder ziekenhuis in Nederland gebruikmaakt van koudschuim matrassen? Deze hebben echter wel vaak een medische kwalificatie. Die kun je dus niet zomaar ergens bestellen. Sterker nog: er valt vrijwel niet aan te komen. Gelukkig zijn er genoeg matrassen die jou de juiste ondersteuning kunnen bieden, zonder dat daarvoor een medische kwalificatie voor nodig is.