Goede matrassen

Het belang van goede matrassen

Als je na een lange werkdag thuiskomt wil je ‘s avonds goed je rust pakken. Dit doe je door een goede nachtrust te pakken. Slapen is één van de belangrijkste dingen die een mens in zijn leven doet. Zonder slaap functioneert een mens niet, net zoals dat ook het geval is zonder eten en drinken. Volwassenen hebben elke nacht zo’n 6 tot 8 uur slaap nodig om goed te functioneren en gemiddeld slapen we zo’n 32 jaar van ons leven. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk het is om een goed bed en een goed matras te hebben. Als je op een matras slaapt dat voor jou te zacht of hard is, merk je dat gegarandeerd aan je lichaam. Als je op een ongeschikt matras hebt geslapen voel je dat vaak zelfs de volgende dag al. Je herkent het vast wel, bijvoorbeeld als je in een vakantiehuisje hebt geslapen, maar ook slapen op bijvoorbeeld een luchtbed hou je geen nachten achter elkaar vol. Je bent vaak dan toch blij dat je weer in je eigen, comfortabele bed kan gaan liggen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat zijn de kenmerken van een goede matras?

Er zijn een aantal punten waaraan een matras moet voldoen om als goed matras te worden bestempeld. Als je echt een goede matras wil kopen let je het beste op de vocht- en warmteregulatie, hoe comfortabel het matras ligt en de juiste lichaamsondersteuning. Mensen vinden een zacht matras vaak lekker liggen, maar het kan je lichaam zeker tekort doen. Let daarom op de hardheid van een matras. Te hard is ook niet goed. Ook heb je matrassen die veel warmte afgeven en dat is weer niet fijn als je ‘s nachts veel zweet. Kortom, een matras kopen is nog niet zo eenvoudig als je misschien zou denken.

Wat is de beste koop matras?

Het matras beste koop wordt bepaald door de Consumentenbond. Wat het beste matras is, is alleen niet objectief te bepalen. Maar als een matras door de meerderheid van de consumenten als prettig wordt beschouwd, kun je daar wel de conclusie uit trekken dat het een goed matras moet zijn. De Consumentenbond doet een matrassentest en ook in 2021 is dit gedaan. Dit zijn altijd de beste matrassen op de markt op dit moment, volgens het gros van de consumenten. Misschien kun je, nu je dit weet, zelf maar eens gaan testen wat jij ervan vindt. Wie weet ben je het ermee eens, of juist helemaal niet.