Matrassen

Matrassen kopen online of in de showroom?

Wanneer je een nieuw matras wilt kopen verwacht je dat je dit alleen kunt kopen in beddenwinkels. Dit was ook de normale methode van winkelen, vooral bij matrassen. Maar online winkelen wordt steeds normaal en heeft zeker zo zijn voordelen. Soms is het zelfs effectiever dan in een beddenwinkel. Een matras online kopen bespaart namelijk veel geld. Daarnaast biedt het je meer tijd om onderzoek te doen naar het juiste matras. Echter, moet je wel het matras thuis uit kunnen proberen. In deze tekst leg ik je uit waarom een matras bestellen een goede optie kan zijn en waar je op moet letten.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Testen van matrassen in matrassenwinkel

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend dat je een matras eerst test in een matrassen winkel. Een matras online kopen lijkt namelijk vaak eng zonder het getest te hebben in de showroom. Toch maken veel mensen de verkeerde keuze bij het kopen van een matras, ook wanneer ze hebben proef gelegen in een showroom. Uit onderzoek is gebleken dat 71% van de mensen die een matras hebben gekocht in een showroom tevreden zijn. Hier staat tegenover dat 78% tevreden is met hun matras wanneer zij hem online kopen. Dat scheelt dus 7% meer. Er zijn namelijk toch veel redenen om een matras online te kopen in plaats van in de showroom.

Matrassen bestellenin de showroom

Nu vraag je je vast af hoe dit kan en waarom het percentage van tevreden klanten bij online kopen hoger ligt. Dit komt door opdringerige verkopers, zij kunnen je namelijk afleiden. Vaak word je namelijk direct benaderd waardoor je niet zelf kunt rondkijken of na kunt denken over wat je echt wilt. Je gevoel is bij een matras juist belangrijk en research ook. Met een opdringerige verkoper kan dit lastig worden. Je moet toch al snel proef liggen met een verkoper aan je zijde en gelijk door. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd de juiste beslissing neemt.

Matras online kopen heeft ze voordelen

Een matras online kopen heeft dus meer voordelen dan je denkt. Vaak denken mensen dat ze in de showroom een goede deal op de kop tikken maar dit is niet waar. Online winkelen is namelijk goedkoper dan op locatie. Het blijkt namelijk dat een matras online kopen versus een matras in de winkel kopen 25 tot 30 procent goedkoper is. Dit is ook vrij logisch want wanneer je een winkel hebt met matrassen moet het personeel en de locatie ook betaald worden. Wanneer je dit online doet heb je hier geen last van en kun je dus kosten besparen. Bovendien kun je online goed prijzen vergelijken, waardoor je goedkoper uitkomt.