Caravan toppers

De juiste topmatras voor een caravan

Je slaap is zeer belangrijk en waarschijnlijk heb je daarom ook een goed matras thuis liggen. Als je een caravan hebt waarmee je regelmatig reist, is het ook zeer belangrijk dat jouw matras daar comfortabel is. Een slecht matras in de caravan kan je namelijk lichamelijke klachten geven. Ook kan je merken dat je meer aan het woelen en draaien bent. Voornamelijk bij caravans wordt er niet heel veel nagedacht over een goed matras. Waarschijnlijk zal de standaard matras er in zitten. Om deze toch nog comfortabeler te maken kan je dus opzoek gaan naar een matrastopper voor caravan.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Waar rekening mee houden met een caravan matras topper?

Er is niet voor niets een specifieke naam zoals caravan matras topper. Het verschil met een normale topper en een opleg matras caravan is toch wel waarschijnlijk de maat. Bij caravans en boten zijn de bedden meestal op maat gemaakt. Daardoor kan het zijn dat je geen standaard matras of matras topper kan aanschaffen. Je kan een matrastopper ook gebruiken voor de stoelen en bank. Meestal zijn de matras toppers voor een caravan tussen de 5 en 8 cm dik. Dit heeft te maken met de maat die je kiest. 

Er wordt vaak gekozen voor een traagschuim matras maar dit matras is niet voor iedere slaper de beste keuze. Bij traagschuim gaat de topper om je lichaam zitten. Dit gebeurt door je lichaamstemperatuur. Als je wat zwaarder bent kan dit als onprettig worden ervaren, maar ook als je graag op je zij ligt of veel draait.

Eigenschappen van een caravan matras topper

Een caravan matras topper heeft ook zo bepaalde eigenschappen. Omdat een caravan matras topper minder vaak wordt gebruikt dan de matras topper in je bed, kies je waarschijnlijk voor een goede maar voordelige keuze. Hierdoor zijn de caravan matras toppers goedkoper. Daarbij is de hoes afritsbaar zodat je het met regelmaat kan wassen. Hoe beter je het namelijk verzorgd, hoe langer het mee gaat. Vooral in een caravan kan het al snel muf gaan ruiken en alles vochtig aanvoelen. Het is daarom belangrijk dat je met regelmaat je caravan laat luchten om geen schimmel op je spullen te krijgen. Daarbij heeft een caravan matras topper een goede ventilatie waardoor het vocht goed reguleert en je niet snel te warm of te koud zal voelen. Als er oneffenheden op je matras ligt, zoals knopen, draden en ritsen, zal je deze niet meer voelen met een topper. Je ziet dit vooral bij caravans waarvan je de eethoek gedeelte ook als bed kan gebruiken. Voor dit soort situaties is een topper dus uitstekend.