Tweepersoons matras 160cm

Welke matrassen 160×200 of groter zijn

Als je op zoek gaat naar matrassen, kom je deze zonder enige moeite tegen. Vrijwel iedereen heeft er namelijk een. Dat betekent dat het aanbod er ongetwijfeld ook moet zijn en moet blijven. Als je matras 160 breed is, dan houdt dit in dat je óf heel erg van ruimte houdt of dat het wellicht voor meerdere mensen is. Een bed vanaf 160 is namelijk probleemloos een tweepersoonsbed. Meer is natuurlijk ook mogelijk. Maar welke soorten 160 x 200 matrassen vanaf deze maten zijn er eigenlijk en wat zegt dit nou eigenlijk.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

1: matras 160×200

Het matras wat net benoemd is, is ideaal voor iedereen, behalve als je op zoek bent naar een bed wat zo min mogelijk plek in beslag neemt. Dit is namelijk een vrij omvangrijk bed wat de nodige ruimte in beslag neemt. 160 x 200 Matrassen met een breedte van 160 zijn immers ook niet gemaakt op het besparen van ruimte, maar het voorzien van comfort. DIt kan dus, zoals gezegd, voor een persoon zijn en veel ruimte en comfort bieden, maar ook voor twee personen zijn en eveneens comfort en ruimte bieden, waardoor het slapen een aangename ervaring is en blijft.

2: matras 160 x 210

Het lijkt wellicht een verwaarloosbaar verschil. 10 cm, maar dit is allerminst zo. Ga eens na bij jezelf hoe lang je bent en denk dan eens na over de lengte van de meeste mensen die je tegenkomt. Gemiddeld gezien zullen de meeste mensen naar schatting ergens tussen de 1.70 en 1.80 lang zijn. Dit maakt de normale afmetingen van het matras in principe passend en ruim voldoende. Wat moet je dan met een matras wat slechts 10 cm groter is? Simpel, zoals gezegd, ging het net over het gemiddelde. Dat houdt in dat er genoeg mensen boven of onder dat gemiddelde zitten. 1.85 bijvoorbeeld is geen ondenkbare en zeker geen zeldzame lengte in dit land. In dat geval bieden die 10 extra centimeters toch een wezenlijk verschil.

3: matras 160×220

En alsof dat nog niet groot genoeg was, is er vervolgens nog een met een nog grotere lengte. Waar zou dat goed voor kunnen zijn? Inderdaad, de relatief kleine groep van mensen die nog groter is dan het gemiddelde en de uitschieters. Dat betekent dat je hier kunt denken aan mensen van 1.95, 2.00 of nog meer. Een mens zal niet gauw boven de 2.20 komen, dus in principe is het zo dat voor alle langere mensen een 160 x 220 matras met deze omvang en afmetingen ruim voldoende moet zijn om comfortabel en goed te liggen.