Koudschuim toppers

Voordeel van een koudschuim topper voor je slaap

Als je regelmatig wakker wordt met verschillende lichaams klachten zoals: rugklachten, nekpijn, kramp etc. Wordt het misschien eens tijd om te gaan kijken naar je matras en slaappositie. Een goed matras is namelijk niet alleen zeer belangrijk voor een goede nachtrust maar ook voor je lichaam. Dit is dan ook de reden dat er heel veel verschillende soorten matrassen zijn. Voor elk lichaamstype en slaappositie is er een ander matras. Buiten een nieuw matras kan je er ook voor kiezen om een koudschuim topdek matras aan te schaffen. 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat doet een topmatras koudschuim?

Een topmatras van is gemaakt van Polyurethaan met een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het materiaal uitstekend ventileert en vocht goed opneemt. Dit is belangrijk voor de levensduur van je koudschuim topmatras. Daarbij heeft koudschuim een hoge veerkracht waardoor het schuim zich aanpast aan je lichaam maar wel meer dan voldoende ondersteuning geeft. Dit is belangrijk voor je botten, pezen en bloedsomloop. Over het algemeen is koudschuim anti-allergenen en anti-bacteriel. 

Een topmatras van koudschuim is geschikt voor iedereen. Bij een matras moet je namelijk vaak rekening houden met het gewicht en wat voor type slaper je bent. Zo is het onverstandig om een zacht bed te nemen als je zwaar bent en is het juist beter om een hard matras te nemen als je graag op je buik ligt. Omdat koudschuim stug is maar ook goed ventileert, is dit matras ook zeer goed voor mensen die ‘s nachts veel transpireren. Het geeft daarbij ook een koeler gevoel af. 

Nadelen van een topdek matras van koudschuim?

Elk product heeft ook zo zijn nadelen en het zelfde geld voor topper koudschuim. Juist omdat dit materiaal zo goed ventileert, kan het een beetje koud aanvoelen in de winter. Over het algemeen zou je hier geen last van moeten krijgen omdat er een matras onder ligt. Het is niet de meest goedkope topdek matras vanwege het materiaal wat wordt gebruikt. Je kan een koudschuim matras al vanaf 200 euro vinden, maar er zit verschil in dikte in. Hoe dikker het matras hoe beter en langer die mee gaat maar ook hoe duurder die is. Zo kan de prijs al snel oplopen naar 800 euro. Daarbij is het ook zwaar. Daar heb je alleen last van wanneer het naar je bed gebracht moet worden of wanneer je gaat verhuizen. 

Juist omdat er groot verschil zit in de verschillende koudschuimmatrassen kan het zo zijn dat je nou net de verkeerde aanschuift. Het is lastig te zien en te voelen of je het juiste topdek matras hebt gekocht. Het grootste verschil is de levensjaar.