Eenpersoons matras 100cm

Matras 100×200, wel of niet doen?

Matrassen zijn wellicht de belangrijkste aankoop die een mens doet in zijn of haar leven. Veel mensen staan er niet bij stil, maar dit is iets wat in feite het hele functioneren van onze politiek en de wereldregering beïnvloedt. Wellicht een overtrokken bewering, maar het is in een bepaalde mate wel waar. Onze nachtrust is namelijk cruciaal voor ons functioneren. Zo gauw mensen te weinig slapen of niet goed genoeg slapen, krijgen ze klachten als concentratieverlies, energieverlies, stemmingsproblemen en zelfs een aantal fysieke klachten. Dat laat zien hoe men functioneert zonder een fatsoenlijke nachtrust. Het bed en met name het 100 x 200 matras spelen hier een doorslaggevende rol in.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

matras 100 x 220

Wat zegt deze maat nu eigenlijk? In feite niet veel bijzonders. het enige wat een dergelijke aanduiding je vertelt, is dat de lengte 100cm is en de breedte 220. Of je hier wat aan hebt of niet, is natuurlijk afhankelijk van het bed dat je hebt. Vaak is het zo dat je al een matras 100 x 220 erbij koopt of krijgt als je een nieuw bed aanschaft. Is dit niet zo en zat er al een bij, dan kun je bijvoorbeeld kijken of er een label op zit. De ervaring leert dat het label wel ergens terug te vinden is  maar het vervolgens de vraag is of je hier wat wijzer van kunt worden, omdat deze vaker dan niet in een vreemde taal zijn. Als er staat matras 100, heb je er natuurlijk niet veel aan. Dit zegt niets. Maar je zult 9710 keer jezelf kunnen redden, zij het door het matras label of het bedframe.

Materiaal van het matras 100 x 200

Behalve de afmetingen, is het materiaal minstens even belangrijk. De buitenkant niet zozeer, omdat je hier toch een hoes omheen doet. De vulling daarentegen is het belangrijkst. Dit bepaalt namelijk precies of het hard is of zacht, meegeeft of niet en of het je voldoende ondersteuning biedt. Een van de beroemde materialen is uiteraard katoen. Dit wordt dan vervolgens gevuld met allerlei verschillende soorten stof om het stevig te maken en vering mogelijk te maken. Afhankelijk van het type 100 x 200  matras wat je hebt, kan dit dun zijn of dik. Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van een soort schuimstof, wat goed isoleert en daarnaast ook precies de vorm van je lichaam aanneemt. In het Engels is hier een mooie term voor, namelijk ‘Memory Foam’. Dit duidt erop dat het materiaal als het ware je postuur onthoudt, wat zich uit in het lang aanblijven van je vorm op het moment dat je opstaat.