Toppers 180cm

De voor- en nadelen van een topper matras 180×200

Misschien is je matras wel compleet versleten is het hoog tijd voor een nieuw matras, of misschien wil je zelfs wel een boxpring. Een goed matras vinden doe je tegenwoordig niet meer zomaar. Er is een groot assortiment aan matrassen en boxprings, wat de keuze niet makkelijker maakt. Veel mensen vinden het moeilijk om een goed matras te vinden doordat ze niet weten waarop ze moeten letten en hierdoor de aankoop uitstellen. Een nieuw matras aanschaffen is echter niet een aankoop die je te lang moet uitstellen, want het kan een negatieve invloed hebben op je nachtrust. Een populair matras is de matrastopper. Als je al een beetje research hebt gedaan naar matrassen heb je deze term ongetwijfeld al gehoord. Om je op weg te helpen zodat je voor jezelf na kunt gaan of een matrastopper 180 x 200 bij je past, hebben we in deze blog de voordelen en nadelen van een topmatras op een rijtje gezet.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De voordelen van een matras topper 180×200

Een topmatras is een matras die je extra veel comfort geeft en daardoor een paar voordelen heeft ten opzichte van reguliere matrassen. Sommige mensen vinden een topmatras heel lekker liggen en willen nooit meer anders. Als je al een regulier matras hebt maar deze aan de harde kant is, kun je dit probleem makkelijk oplossen door er een topmatras op te leggen. Door middel van een topmatras gaat het onderliggende matras ook veel langer mee, doordat je niet ligt op het onderliggende matras slijt deze minder. Ook is een topmatras lekker licht waardoor je hem makkelijk kunt omkeren. Dit is vooral prettig als je klachten hebt met je handen of door omstandigheden niet veel kunt tillen. Tenslotte is een topmatras ook hartstikke hygiënisch, want je kunt de matrashoes makkelijk uitwassen. Dit komt doordat de tijk van een topmatras kleiner is dan die van normale matrassen en daardoor beter in de wasmachine past. Zorg er echter wel voor dat je het matras niet vaker dan één keer per jaar wast, want anders kan het materiaal kapot gaan.

De nadelen van een matrastopper 180 x 210 en topper matras 180×220

Een nadeel van een matrastopper 180 x 200 is dat je hem niet kunt gebruiken om je doorzakte gewone matras te camoufleren. Je zult deze gewoon moeten vervangen. Verder voelt een dekmatras 180×200 soms onnatuurlijk aan als je hem op een regulier matras legt. Ook kan een topmatras 180 x 220 bovenop een gewoon matras gaan verschuiven. Een ander nadeel van een topmatras is dat ze niet erg goedkoop zijn. Voor dezelfde prijs kun je ook een volwaardig matras kopen waarvoor je geen topmatras of onderliggend matras nodig hebt. Als je verzekerd wilt zijn van een goede nachtrust koop dan een matrastopper 180 x200, matrastopper 180 x 210 of matrastopper 180 x220.