Tweepersoons matras 180cm

Past een matras 180×200 bij mij?

Het lijkt moeilijk om een goed matras te vinden. Er is ontzettend veel keuze in verschillende matrassen en boxprings waardoor je het overzicht snel kwijtraakt en geen idee meer hebt welk matras 180 x 200 het beste bij jou past. Als je weet waar je op moet letten, hoeft het vinden van een matras helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het is belangrijk dat je de juiste matras vindt, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken en er jaren plezier van hebt. Ben je op zoek naar een nieuw matras maar heb je geen idee waar je op moet letten? Lees dan deze blog, waar je meer nuttige informatie kunt vinden over matrassen en boxprings

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Is een matras 180×210 wat voor mij?

Misschien past een matras van 180×210 wel bij je, maar dat hangt af van verschillende factoren. Een goed matras verschilt voor iedereen. De één houdt van een hard en stevig matras, terwijl de ander voorkeur geeft aan een zachter matras. Ga dus niet blindelings af op het advies van anderen, maar ervaar zelf wat het beste voor jou is. Qua temperatuur en ergonomisch moet een matras of boxpring bij je passen. Dit zijn voorkeuren die afhangen van je persoonlijke voorkeur, maar ook van je lengte, gewicht en slaaphouding. Een ander aspect waar je rekening mee moet houden zijn de afmetingen van je bed en of je een eenpersoonsbed of tweepersoonsbed hebt. Ook moet het materiaal van het matras 180 x 220 passen bij je lichamelijke gesteldheid en je wensen. Materiaal heeft ook invloed op de kwaliteit van je slaap, maar is iets wat vaak wordt vergeten. Want ook materiaal is een persoonlijke voorkeur. Het is iets wat vaak vergeten wordt, maar zeker belangrijk om in je achterhoofd te houden, want sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde materialen.

Past een matras 180×220 bij mijn lengte en bouw?

Zoals eerder gezegd is, moet de lengte van je matras passen bij de afmetingen van je bed en je lengte. Je wilt namelijk niet op een veel te klein matras slapen. Als je een gemiddelde lengte hebt, heb je genoeg aan een standaard matras. Deze zijn 2 meter lang. Als je echter lang bent, doe je er beter aan een matras van 180 x 210 of 220 aan te schaffen. Het ideale matras is ongeveer 20 cm langer dan je eigen lichaamslengte. Een andere factor om mee te nemen als je een matras gaat kopen, is je gewicht. Wanneer je erg licht bent en onder de 60 kg weegt, kan een hard matras al snel te hard zijn en in je botten prikken. Als je licht bent is een zachter matras vaak beter. Hetzelfde harde matras kan wel een match zijn voor iemand die wat zwaarder is.