Boxspring matrassen

Alles wat je moet weten over boxspring matrassen

Ben je van plan om een boxspring of een boxspringbed aan te schaffen? Een boxspring is tegenwoordig een van de meest populaire keuzes voor in de slaapkamer. Waarom? Niet alleen is een boxspring ontzettend comfortabel (en geweldig voor een goede nachtrust), maar visueel is het echt een plaatje. Een boxspring hoort gewoon thuis in een luxe slaapkamer. Dus waarom zou je niet een boxspring aanschaffen? Vaak wordt er op een boxspring nog een boxspring matras geplaatst voor extra comfort. Maar is het echt zo nodig? In dit blog leggen we je alles uit over de beste matrassen voor een boxspring.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is anders aan een matras voor boxsprings?

Een boxspring matras is een matras die bovenop de bodem van een boxspring wordt geplaatst. Het resultaat? Een heerlijke comfortabele matras wat de juiste lichamelijke ondersteuning geeft, waardoor jij gemakkelijk kan wegdromen elke avond. Het matras verstevigt het gehele bed, waardoor je bed als het ware wordt omgetoverd tot een wereld van zachtheid. Uiteraard zijn matrassen voor boxsprings in verschillende afmetingen te verkrijgen en je kan deze combineren met een topmatras. Bovendien zijn er ook verschillende soorten matrassen boxspring, dus er is een ruim aanbod waaruit je kan kiezen.

De soorten matrassen voor boxspring

Er zijn vele soorten matrassen beschikbaar voor een boxspring. De bekendste soorten zijn pocketvering matrassen, polyether matrassen, koudschuim matrassen, traagschuim matrassen, gel matrassen en latex matrassen. Elke type matras heeft zo zijn eigenschappen, waarvan ze soms beter passen bij de ene persoon dan bij de andere.

Een pocketvering matras is bijvoorbeeld ideaal voor iemand die het snel warm heeft tijdens het slapen, omdat deze matras vochtregulerend en ventilerend van aard zijn. Polyether matrassen zijn daarentegen veel goedkoper en fijner voor mensen die op een budget zitten.

Net zoals een pocketvering matras, is een koudschuim matras ook ideaal voor mensen die veel transpireren tijdens het slapen. Bovendien is het ook geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht. Traagschuim, gel en latex matrassen zijn perfect voor mensen die gevoelige spieren en/of gewrichten hebben. Bovendien is een latex matras erg fijn voor mensen die het snel koud hebben in bed.

Dit is wat je moet weten over boxspring pocketvering: de populairste matras

Een pocketvering matras is een veelvoorkomende keuze. Het biedt goede comfort en voldoende ondersteuning, omdat de veren afzonderlijke ondersteuning aanbieden. Bovendien vallen de prijzen erg mee voor pocketvering matrassen. Als je een boxspring matras wil van hoge kwaliteit voor een mooie prijs, ga dan voor een pocketvering matras.

Wanneer moet je een matras boxspring vervangen?

In het algemeen gaat een boxspring matras erg lang mee. Dit hangt natuurlijk wel af van bepaalde factoren. Als je bijvoorbeeld een hoog lichaamsgewicht hebt, dan zal je matras relatief korter meegaan, waardoor je het sneller moet vervangen. Het wordt vaak geadviseerd om elke acht jaar je boxspring matras te vervangen. De redenen hiervoor is omdat een nieuwe matras hygiënischer is en daardoor beter voor je lichaam. Bovendien krijg je ook minder snel lichamelijke klachten en een nieuw matras heeft ook een betere ligcomfort.