Binnenvering matrassen

De voordelen van binnenvering matrassen

Een binnenvering matras, wat ook wel een matras wordt genoemd, is een matras dat bestaat uit veren die gemaakt zijn van staaldraden. Deze staaldraden worden door een spiraal veer aan elkaar gekoppeld. Hierbij zijn de dikte en vorm van de draden belangrijk, want dit bepaalt de uiteindelijke kwaliteit van het binnenveringsmatras. Ook het aantal veren per vierkante meter is van belang, want dit zorgt voor een goede gewichtsverdeling en hoe meer slagen de veer maakt, des te soepeler is het matras. Binnenveringsmatrassen zijn vaak een goede keuze als je op zoek bent naar een goedkoop maar toch prettig matras met veren. Verder is een belangrijk kenmerk dat deze matrassen goed ventileren, wat ervoor zorgt dat zo’n matras koel en droog blijft. Comfortabel slapen maar niet te veel geld kwijt zijn is wat we allemaal graag willen, dus dit is een ideale optie als jij geen bakken met geld kwijt wil zijn aan een matras maar toch ‘s ochtends uitgerust en zonder rugpijn wakker wil worden.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De nadelen van binnenveringsmatrassen

Hoewel een binnenveringsmatras zijn voordelen kent, heeft het ook nadelen. Het is namelijk minder comfortabel dan een pocketveringmatras. Tevens kunnen deze matrassen niet op een verstelbare bedbodem worden gebruikt. Daarnaast is het minder duurzaam. Indien je weinig eisen stelt aan je matras, maar goed uitgerust wakker worden en niet al te veel geld kwijt zijn het meeste voor je weegt, is dit echter een prima keuze. Bijvoorbeeld als je student bent, bespaar je liever op dit soort uitgaven. Alles is immers al duur genoeg. Maar als het goed is hecht je wel veel waarde aan een goede nachtrust, zeker als je tot in de latere uurtjes op stap bent geweest of de volgende dag een tentamen voor de boeg hebt. Maar niet alleen voor studenten is slaap belangrijk, het is natuurlijk alom bekend dat iedereen zijn nachtrust hard nodig heeft.

Je nieuwe matras onderhouden

Als je de keuze hebt gemaakt om een binnenveringsmatras aan te schaffen, is het misschien handig om te weten hoe je hier het langst je voordeel uit kan halen. Je denkt er misschien niet snel over na, maar ook matrassen hebben onderhoud nodig. Dit kan bijvoorbeeld door middel van matrasbeschermers, door je matras regelmatig te keren, het matras af en toe te luchten en jawel: door je matras te stofzuigen. Wanneer er vlekken in zitten kun je dit het beste schoonmaken met een doek en een beetje water en afwasmiddel. Matrassen worden namelijk beter niet té vochtig. Een matras kan wel tot 10 jaar meegaan, dus als je het goed onderhoudt heb je hier zeker langere tijd plezier van.