Tweepersoons boxspring 180cm

Boxspring 180 x 200

Ben je van plan een boxspring 180 x 200 te kopen of eentje van een ander formaat? Een boxspring is een geklede bak, gemaakt van hout of metaal, waarin een houten of metalen frame zit en pocketveren. Een boxspring ligt vaak onder een matras, dus het is een essentieel onderdeel van het bed. Daarnaast kan een boxspring ook een geheel slaapsysteem zijn. Een boxspring is dus zeer luxe, dus waarom zou je niet kiezen voor een boxspring? In dit blog geven wij je de voordelen en nadelen van het hebben van een boxspring in je slaapkamer.

Filter

De voordelen van een boxspring 180 x 200

Ongeacht het formaat van de boxspring 180 x 200, heeft het product heeft vele voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat de combinatie van een boxspring en een matras optimale ondersteuning biedt aan jouw lichaam? Zo lig je elke avond heerlijk comfortabel en slaap je veel beter dan gewoonlijk. Bovendien zijn er boxsprings die je elektronisch kan verstellen: je kunt dus niet alleen slapen in je bed, maar ook de boxspring zo verstellen dat je comfortabel kan lezen, tv kan kijken of zelfs ontbijten! 

De houding van een boxspring is niet alleen verstelbaar, maar ook de boxspring zelf. Aan de hand van jouw persoonlijke wensen kan je dus de boxspring creëren volgens jouw favoriete design, kleur en materiaal (stof, leer of hout). Een boxspring past dus in elk soort interieur! Het allergrootste voordeel van een boxspring is toch het levensduur van het product. Matrassen moet je bijvoorbeeld na 10 jaar vervangen, terwijl je bij een boxspring zelfs 25 jaar mee kan gaan.

De nadelen van een boxspring 180×210

Een boxspring zoals een boxspring 180 x 210 of ongeacht het formaat heeft ook echter nadelen. De bekleding van een boxspring is namelijk lastig te onderhouden, wat een groot nadeel kan zijn voor mensen die last hebben van een huisstofmijtallergie. In dit soort gevallen zou je kunnen kiezen voor kunststofbekledingen, wat makkelijker te onderhouden is voor mensen die allergieën hebben of juist veel knoeien. 

Een boxspring is vaak ook niet ideaal voor kleine slaapkamers, omdat ze nogal massief ogen. Tegenwoordiger zijn er wel boxsprings die slanker zijn in vormgeving. Als laatste is dat een boxspring uit vele verschillende onderdelen bestaan, elk die erg groot en lomp zijn. Dit kan voor problemen zorgen tijdens montage of bij een verhuizing. 

Een boxspring 180 x 220: ja of nee?

Er zijn dus vele voordelen en enkele nadelen bij een boxspring 180 x 220. Wanneer je dus op het punt staat om eentje aan te schaffen, weeg deze voor- en nadelen tegenover elkaar af. We hebben al enkele nadelen voor je kunnen verzwakken, maar het allerbelangrijkste is dat de voordelen in hun geheel de nadelen natuurlijk afwegen. Ben je er toch niet helemaal erover uit? Vraag naar advies bij één van onze specialisten.

has been added to your cart:
Checkout