Peuter matrassen

Waar je op moet letten bij het kopen van een Peutermatras

Er zijn ontzettend veel matrassen te koop zowel voor kinderen als volwassenen. Maar waar moet je opletten bij het kopen van een peutermatras? Een peutermatras moet goed ventileren en mag niet te warm worden. Ten tweede moet het matras niet te hard zijn maar ook niet te zacht. Verder is het belangrijk dat het matras veerkrachtig is en dus ondersteuning kan bieden. Ten slotte moet het veilig zijn en vrij zijn van schadelijke stoffen. Hiervoor zijn diverse certificaten voor die je deze garantie kunnen geven. Maar waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een echt goed peutermatras?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Het beste peutermatras

Wat zijn de criteria voor het beste peutermatras? Een schuim fabrikant voor matrassen krijgt een medische kwalificatie wanneer hij zich houdt aan de hoogste kwaliteitseisen en als het matras CertiPUR, LGA en Medizin gecertificeerd is. Schuimen die bijvoorbeeld voor ziekenhuismatrassen worden gemaakt hebben vaak alle drie de labels, dus zowel CertiPUR, LGA label en het Medizin label. Het LGA-Certificaat staat voor matrassen die 100% vrij zijn van schadelijke stoffen. Het CertiPUR Label wordt uitgereikt aan matrassen met veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoogwaardige schuimen. Ten slotte is Öko-tex normering belangrijk, het label garandeert dat de textiel vrij is van schadelijke stoffen.

Kindermatrassen China

Er komen steeds meer kindermatrassen uit China, zoals wieg en babywagen matrasjes maar ook baby en kindermatrassen. Hier is helaas geen kwaliteitscontrole, hierdoor weten we niet wat er in het schuim wordt verwerkt. Vooral grote bedrijven doen hun inkopen in China, wat een erg slechte ontwikkeling is. Zeker omdat kinderen meer slapen dan volwassenen en dus meer tijd doorbrengen in bed. De matrassen zijn bovendien erg goedkoop en wat er in zit is niet duidelijk. Vaak worden de containers bespoten tegen ongedierte, hierdoor komen er schadelijke stoffen terecht in de matrassen. Een voorbeeld van een bedrijf dat dit heeft meegemaakt is BeterBed in 2012.

Natuurlijke producten

Voor kinderen zijn natuurlijke materialen in een bed het beste. Overigens voor volwassenen ook. Deze materialen hebben een goed effect op het bedklimaat en op vochtigheid. Mensen komen oorspronkelijk uit de natuur waardoor natuurlijke materialen ook het beste aansluiten bij het menselijk lichaam. Denk bijvoorbeeld aan natuurlatex of kokos, die gecombineerd kunnen worden met producten zoals wol en paardenhaar. Helaas zijn er niet veel natuurlijke materialen geschikt voor kindermatrassen. Wel kunnen deze natuurlijke materialen in een matrastijk verwerkt zitten. Dit is beter dan in de matraskern, dit is de binnenkant van het matras.