Dordrecht

Waarom een goede nachtrust op een boxspring uit Dordrecht belangrijk is.

Het is belangrijk om goed te slapen. Jij weet dat, ik weet dat, iedereen weet dat. We weten dit omdat we het zelf hebben meegemaakt dat we een paar nachten niet goed hebben geslapen. We kunnen minder hebben, voelen ons constant futloos en moe, hebben minder energie…. Kortom, geen pretje. Dit zijn de gevolgen van een verstoorde nachtrust die redelijk bekend zijn over het algemeen. Toch zitten er meerdere gevolgen aan het niet goed slapen. Zorg ervoor dat je goede bedden koopt. Zo kun je onder andere een boxspring kopen in Dordrecht. In dit artikel bespreken we waarom een goede nachtrust nou zo belangrijk is en wat zijn de gevolgen als je niet herhaaldelijk niet goed slaapt?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Hart- en vaatziekten

Één van de vele risico’s die een lage kwaliteit en korte duur van de slaapcyclus met zich meebrengt is dat het chronische ziekten kan aandrijven, waaronder hart- en vaatziekten.  Ook hebben korte slapers een groter risico op beroertes.

Diabetes type 2

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een slaaptekort een groot effect heeft op de bloedsuiker en het vermindert de insuline gevoeligheid. Slechte slaapgewoontes leiden tot een negatief effect op de bloedsuikerspiegel. Personen die minder slapen dan 6 uur per nacht, hebben een verhoogd risico voor diabetes type 2.

boxspring uit Dordrecht

Wellicht heb je een boxspring in Dordrecht gekocht en ga je ervan uit dat alles goed is en dat er niks aan de hand kan zijn. Toch is er een kans dat je door het matras niet goed slaapt. Een ongeschikt matras kan ervoor zorgen dat jouw slaapritme verstoord wordt. Bovendien kan dit leiden tot nek-, rug-, en/of schouderklachten

Verslechterde geestelijke gezondheid

Als je het hebt over slechte slaapkwaliteit en/of slaapstoornissen, staat dit vaak in verbinding met een verslechterde geestelijke gezondheid. Hier vallen ook depressies onder. Zo’n 90% van de mensen die kampen met een depressie geven aan dat zij slecht slapen.  Andersom geldt ook dat het slecht slapen wordt geassocieerd met een verhoogd risico op overlijden door zelfdoding. Dit komt door het constante futloze, nutteloze en akelige gevoel als je herhaaldelijk niet goed slaapt.

Immuunsysteem

Slaapgebrek heeft een grote invloed op het immuunsysteem. Mensen die minder dan 7 uur per nacht slapen hebben zo’n 3 keer meer kans op verkoudheidsverschijnselen. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Als je dus regelmatig verkouden bent, slaap dan in ieder geval 8 uur per nacht.

Zorg dat je op goede matrassen, zoals op de matrassen van Dordrecht slaapt.

Zoals je ziet is slaap cruciaal. Een goed matras is van groot belang wat betreft de slaapkwaliteit. Zorg ervoor dat je een goed matras in Dordrecht koopt. Zoek een matras uit Dordrecht dat bij jou past. Er zijn verschillende soorten matrassen met verschillende soorten vulmaterialen. Probeer ze vooral uit in jouw favoriete boxspring winkel, zodat jij in ieder geval goed kunt slapen. Daarmee voorkom je een hoop ellende.