Latex toppers

Waarom een latex topper je slaap kan verbeteren

Er zijn veel verschillende matrastoppers maar misschien heb je nog niet eerder over een latex topdek matras gehoord. Juist omdat een goede nachtrust zo belangrijk is, zijn er veel verschillende soorten matrassen en topdek matrassen. Velen weten niet dat een verkeerd matras je niet alleen lichamelijke klachten kan geven maar ook je slaap kan beïnvloeden. Het is namelijk van belang dat je rem-slaap, diepe slaap en lichte slaap optimaal zijn om de volgende dag te kunnen functioneren. Natuurlijk helpt een gezonde levensstijl hierbij maar daarbij moet je dus ook rekening houden met je matras.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is een latex topmatras?

Een topmatras van latex is gemaakt van een natuurlijk product dat van een boom komt, namelijk de Braziliaanse rubberboom. Als de boom beschadigt raakt, gaat die bloeden. Het ‘bloed’ wat er uitkomt, is een witte, dikke substantie wat wij ook wel latex of rubber noemen. Ze beschadigen de boom totdat alle substantie er uit is. Daarna duurt het ongeveer 7 jaar totdat de boom weer hersteld is. Het is dus een mooi natuurlijk proces wat lang duurt.

Voordelen en nadelen van een topdekmatras latex

Een topmatras van latex heeft een hoge veerkrachtigheid wat in je voordeel werkt voor comfortabiliteit, het is hierdoor namelijk zeer veerkrachtig en soepel waardoor het naar je lichaamsvorm gaat vormen. Voornamelijk voor personen met onderrugklachten is een latex topmatras een uitstekende keuze. Hierdoor zal je rustiger slapen en minder woelen en draaien. Dit merk je vooral de volgende dag wanneer je wakker wordt. Je zal namelijk meer energie hebben. Daarbij is het brandwerend en zeer hygiënisch dit komt omdat er geen voedingsbodem te vinden is voor bacteriën, huisstofmijt en schimmels.  

Buiten deze voordelen heeft deze topdekmatras ook wat nadelen. 

Het heeft namelijk een gesloten celstructuur, dit zorgt ervoor dat het bed minder goed ventileert en snel warm kan aanvoelen. Voor de personen die veel transpireren in de nacht kan dit dus al zeer onprettig voelen. Het is ook zeer belangrijk om te controleren of je geen latex allergie hebt, voordat je een latex topdekmatras aanschaft. Er zijn namelijk veel mensen in Nederland met deze allergie en het is zeer vervelend als je daar pas achter komt nadat je het topdekmatras hebt aangeschaft. Juist omdat het een natuurlijk materiaal is wat redelijk lang duurt om te krijgen, zijn deze topdekmatrassen ook wat duurder dan de rest.

Waar moet je op letten bij het kopen van een natuurlatex topper?

Het is dus belangrijk om te kijken of je niet allergisch bent voor latex maar buiten dat zijn er ook nog andere punten waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken hoeveel procent van het materiaal uit latex bestaat. Een topper onder de 98% latex is namelijk geen latexmatras meer. Een latex topper die 100% bestaat uit latex zal de meeste comfort geven.