Eenpersoons matras 90cm

Moet jouw matras 90×200 zijn

Er zijn vele verschillende maten als het gaat om matrassen, of dit nu om eenpersoons of tweepersoons gaat. Zo kan een matras 90, 80 of 70 cm zijn in de breedte als het neerkomt op eenpersoonsbedden. Dit betekent dat de bedden ook hierop zijn ontworpen en ingedeeld. Of ja, dit is natuurlijk andersom gegaan,. De matrassen zijn op maat gemaakt voor de bedden, maar als je eerst gaat winkelen voor een 90 x 200 matras, voelt het natuurlijk andersom. Houd dit daarom in je achterhoofd.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Populariteit van de matras 90×180

Een van de populairste matrasmaten in Nederland is een matras 190×180. Waarom is dit zo populair, zul je je wellicht afvragen. Of, waarom zoveel verschillende maten. Hier zijn gelukkig simpele antwoorden voor. Het is namelijk zo dat de gemiddelde lengte in Nederland zo ongeveer rond de 1.70 a 1.75 ligt, als dit niet al hoger ligt. Vrouwen zijn gemiddeld natuurlijk net ietsjes korter, maar dat gaat niet om tientallen centimeters, Dit zal bij benadering niet meer schelen dan een centimeter van 5 a 10, wat betekent dat dit ook een geschikt formaat voor vrouwen is.

Een matras 90 x 190

De vorige maat is in principe bedoeld voor de Nederlanders van gemiddelde lengte. Hierbij zijn twee waarden genomen die bij benadering een goede weerspiegeling ieden van de gemiddelde lengte in de samenleving. Aan de hand hiervan is er een meest gangbare uitvoering gemaakt. Deze uitvoering scheelt niet veel, echter is dit een wezenlijk verschil voor iemand die hier net boven valt met een aantal centimeters. De eerdere maat zal ook nog wel passen, echter zal dit minder comfortabel zijn, vandaar dat een matras 90×190 een goede keus is.

Matrassen 90×200

Voor de mensen die bovengemiddeld lang zijn, is er nog een maat, namelijk de 90×200. Dit is in de breedte nog steeds hetzelfde, maar weer een stukje langer dan de eerdere. Je ziet vaak ook dat de minder gangbare maten van matrassen een speciale toepassing hebben, denk hierbij aan bijvoorbeeld caravans, bussen en andere bijzondere omgevingen.

Matras 220 x 90

Zoals gezegd, is Nederland een land met gemiddeld gezien erg veel lange mensen. Dat betekent dat er hier ook de nodige uitschieters zijn, zowel naar boven als naar beneden. Die uitschieters naar boven vallen dan vrij snel op. Dit zijn bijvoorbeeld mensen als Edwin van der Sar en Badr Hari. Deze hebben namelijk een lengte van tegen én boven de 2 meter. Dan wordt het een stuk lastiger om comfortabel te slapen in een bed van 90×180 natuurlijk. Een matras van 220×90 is dan voor deze mensen ideaal. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een andere reden voor is of een ander doel.