Boxspring toppers

Lekkerder slapen door toppers van een boxspring

Er zijn miljoenen mensen die slaapproblemen hebben of moeite hebben om in slaap te vallen. De gedachten malen maar door je hoofd terwijl je in slaap probeert te vallen. Slapeloosheid is erg vervelend en kan leiden tot depressies en op lange termijn zelfs alzheimer. Het is daarom erg belangrijk dat er iets aan je slapeloosheid gedaan wordt. Er zijn verschillende soorten slapeloosheid, niet elke slaapaandoening is hetzelfde. Slapeloosheid wordt op verschillende manieren ervaren. De een heeft er een korte periode last van, terwijl anderen last hebben van chronische slapeloosheid en soms wel drie maanden lang de slaap niet kunnen vatten. De één heeft moeite met in slaap vallen terwijl iemand anders juist niet kan doorslapen en ’s nachts wakker wordt. Je kunt lekkerder slapen door een goede topper voor een boxspring, want soms wordt slapeloosheid veroorzaakt door de verkeerde topper voor boxspring of een slecht bed. In deze blog kun je meer lezen over slaapproblemen en slapeloosheid.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Slaapgebrek en stress door een slechte boxspring topper

Je bed en topmatras boxspring hebben een grote invloed op de kwaliteit van je slaap. Als je bijvoorbeeld een boxspring topmatras hebt die niet lekker ligt, kan dit ervoor zorgen dat je ’s nachts wakker blijft. Zorg er daarom voor dat je een goed matras hebt en deze op tijd vervangt als hij slijtage heeft. Verder kan stress er ook voor zorgen dat je niet goed kunt slapen. Stress kan veroorzaakt worden door werk, school en sociale relaties. Dit vertaalt zich soms tot slaapproblemen. Stress wordt veroorzaakt door het stofje cortisol, dat ervoor zorgt dat je energielevel toeneemt. Cortisol is een stofje dat geactiveerd wordt in gevaarlijke situaties, maar als je lichaam er te veel van maakt krijg je een opgejaagd gevoel en ben je gestrest. Ook het hormoon serotonine kan ervoor zorgen dat je een onrustig gevoel hebt en niet kunt slapen. Soms kan de slapeloosheid zelfs een bron van stress worden. Zorg er daarom voor dat je een goede boxspring topper hebt en beeldschermen vermijdt als je gaat slapen. Lees liever een boek. Of het werkt is persoonlijk, maar het is een optie die je altijd kunt proberen.

Slechte toppers voor een boxspring zorgen voor een slaapgebrek

Als je niet de goede toppers op je boxspring hebt, kan dit leiden tot slapeloosheid. Zorg daarom altijd voor een goed matras dat eventueel anti-huisstofmijt is als je door jeuk niet kunt slapen. Veel mensen vergeten hoe belangrijk een goed bed is, maar het speelt zeker mee! Als je geen goed matras hebt, kan dit leiden tot een onregelmatig slaapritme waardoor je moeite hebt om door te slapen en regelmatig wakker wordt. Dit kan erg schadelijk zijn, omdat je je overdag brak voelt en het tot depressies kan leiden.