Kindermatrassen

Tips bij het kopen van kindermatrassen

Ga je een kindermatras kopen? Kinderen slapen natuurlijk veel waardoor een matras erg belangrijk is. Het moet veilig zijn en goede ondersteuning bieden. Een goed kindermatras geeft het comfort dat een groeiend kinderlichaam nodig heeft. Er zijn verschillende soorten kindermatrassen voor kinderen om uit te kiezen. Vaak zijn kindermatrassen om- keerbaar, zo blijft het matras comfort bieden en gaat het langer mee omdat je kindje op beide zijden kan slapen. Wanneer je het matrastijkje kunt wassen houd je de matrassen eenvoudig fris en schoon.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kindermatras keurmerken

Het is belangrijk om te kijken of het matras dat jij voor je kindje koopt voldoet aan keurmerken. De merken Certipur en Okotex-100 zijn de belangrijkste. Wanneer je een matras wilt kopen met koudschuim is het CertiPUR certificaat het belangrijkst. Niet iedere schuimleverancier krijgt dit certificaat. De leveranciers die dit certificaat krijgen moeten voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen. Het certificaat Öko-Tex 100 is voor kinderen ontzettend belangrijk. Hiermee toont een leverancier namelijk aan dat hij veilig textiel heeft gebruikt. Zo is Öko-Tex 100 dus vrij van schadelijke stoffen en babyhuid vriendelijk.

Materialen voor een matras kinderbed

Je kunt matrassen voor kinderen in verschillende materialen kopen. Denk aan latex, polyether, koudschuim en pocketveer matrassen. Latex is relatief warm materiaal, polyether biedt weinig veerkracht en comfort en pocketmatrassen zijn het minst hygiënisch en kan koud zijn. Vaak is een koudschuimmatras zonder zones het beste matras voor een kinderbed in de groei. Koudschuim is namelijk erg comfortabel, erg elastisch en gaat lang mee. Daarnaast is het erg ventilerend, door de open celstructuur, hierdoor blijft het koeler. Door de veerkracht, ventilerende eigenschappen en een hoog corrigerend vermogen is koudschuim het beste materiaal voor kindermatrassen.

Matras voor kinderen zonder Allergieën en chemische intolerantie

Sommige kinderen kunnen in de loop der jaren een allergie of intolerantie ontwikkelingen. Bij andere is dit al op hele jonge leeftijd duidelijk. Maar het kan ook later komen. Toch moet je er altijd rekening mee houden. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen met een latex allergie, waardoor je dus geen matras van latex kunt kopen. Ook zijn er sommige kinderen allergisch voor huisstofmijt, er zijn matrassen die hier geschikt voor zijn. Let dus goed op materialen waarvoor je kind een allergie kunt krijgen wanneer je een matras koopt. Koop veilige natuurlijke materialen, zo doe je geen miskoop maar is het ook veilig voor je kind. Ten slotte moet je erop letten dat je op tijd een nieuw matras koopt, dit is wel zo hygiënisch.