Tweepersoons matras 210cm

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een matras 210?

Veel mensen vinden het erg moeilijk om op zoek te gaan naar een nieuw matras of nieuwe boxpring. Dit valt te wijten aan het feit dat er heel veel keuze is in zowel matrassen en boxprings, maar ook in verschillende materialen. Dit werkt voor veel mensen uiteraard erg verwarrend. De aankoop van een nieuw matras is dan niet verassend een van de belangrijkste aankopen die uitgesteld wordt door consumenten. En dat terwijl het ontzettend belangrijk is dat je een goed matras 210 hebt. Je kunt pas lekker slapen als je lekker ligt. Een goed matras draait niet alleen om een matras dat fijn ligt, maar ook aan de materialen van het dekbed tot aan het kussen. Klinkt dit duizel wekkend in je oren? Geen paniek! Als je namelijk weet waar je op moet letten bij matrassen, heb je je nieuwe matras zo gevonden. In deze blog helpen we je op weg.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Waar op te letten bij de aankoop van een matras 210×160

Als je een nieuw matras gaat kopen, is het belangrijk dat je let op de afmetingen en vorm van je bed. Als je op zoek bent naar een matras van 210 x 160, heb je niks aan een matras dat veel kleiner is. Ook heb je niks aan een Frans matras als je een vierkant bed hebt. Houd dit dus altijd in je achterhoofd als je een nieuw matras gaat kopen. Een andere belangrijke afweging voor veel mensen is de prijs van een matras 210. Als je een wat kleiner budget hebt, kun je kiezen voor een matras 210 x 160 van polyether of koudschuim, deze zijn namelijk wat goedkoper dan de andere varianten. Als je een hoger budget hebt, kun je prima kiezen voor latex, traagschuim of een matras met pocketvering. Verder is hygiëne erg belangrijk. Sommige matrassen hebben een afritsbare hoes die je makkelijk kunt wassen in de wasmachine. Dit is erg prettig voor mensen die het fijn vinden dat hun matras makkelijk schoon te houden is. Zorg er echter wel voor dat je je matras niet vaker dan één keer per jaar wast, anders kunnen de anti-allergische en anti-huismijt behandeling in het matras wegvagen.

Lengte

Als je een nieuw matras koopt, moet je ervoor zorgen dat je een matras kiest dat beschikt over de goede afmetingen. Als je een gemiddelde lengte hebt, heb je genoeg over een matras met een lengte van 200 cm. Als je daartegen lang bent, kun je beter een matras kopen van 210 of 220 lang. Overigens is het perfecte matras 20 cm langer dan jouw lichaamslengte.