Tweepersoons boxspring 200cm

Boxspring 200 x 200

Een boxspring 200 x 200 (ook wel een luxe bed of hotelbed genoemd) is ontzettend populair, wat niet iets verbazingwekkends is. Maar zijn boxsprings echt veel beter dan een normaal bed? De meeste mensen vinden dat een boxspring veel comfortabeler is tijdens het slapen en het gaat langer mee. Dit hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit en de materialen die gebruikt zijn in het matras. Wat is dan het verschil tussen een lattenbodem (een ‘gewoon bed’) en een boxspring 200 x 200? Wij leggen het je uit.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Waaruit bestaat een boxspring 200 x 210?

Sommige bedrijven spreken van een boxspring als een volledig slaapsysteem. Dit is echter niet altijd zo! Een boxspring hoeft niet per se een compleet bed te zijn, maar kan ook alleen een bedbodem zijn. Een boxspring 200 x 210 is vaak een beklede bak (gemaakt van hout of metaal), met een passende houten of metalen frame erin en pocketveren. De bodem van een boxspring is altijd gestoffeerd, waardoor het zijn luxe uitstraling krijgt. Zodra je een matras en eventueel een topper bovenop de boxspring legt, dan pas kun je eigenlijk spreken van een boxspringbed. Dit wordt vaak compleet gemaakt met een gestoffeerde hoofd- en/of voetenbord. 

Iets anders dan een boxspring 200 x 220: een gewoon bed 

Wanneer men spreekt over een ‘gewoon’ of ‘normaal’ bed, dan bedoelen ze daar vak een bed met een lattenbodem mee. De lattenbodem is een van de oudste gangbare bedbodems, bestaande uit een bedkader van hout of metaal waarin de lattenbodem bevindt. Net zoals bij een boxspring kan je dit laten bekleden met stof of leder. Bovenop de lattenbodem wordt een matras geplaatst en voila: je hebt de basis voor een comfortabele nachtrust. Een boxspring 200 x 220 is wel het beste als je geen gewoon bed wilt.

Is er een verschil in slaapcomfort tussen een boxspring en een lattenbodem?

Een boxspring of een lattenbodem hebben zo hun voor- en nadelen. Een van de meest bekende voordelen van een boxspring is dat men vaak denkt dat een boxspring veel beter is dan een lattenbodem, omdat ‘het comfortabeler is’. Is dit echt zo? Helemaal niet! Een boxspring is per definitie niet beter dan een lattenbodem en omgekeerd geldt dat ook zo. Beide bedbodems geven een gelijkwaardige vorm van ligcomfort en ondersteuning voor jouw lichaam. Het verschil tussen deze twee zit echter in het visuele aspect: een boxspring oogt namelijk wat luxer, omdat het standaard gestoffeerd is. Voor sommige slaapkamers ziet dit er beter uit, zeker als je voor een luxe interieur gaat. 

Het is echter wel mogelijk om een soortgelijk effect te krijgen met een lattenbodem: plaats een gestoffeerd bedkader rondom je lattenbodem en je hebt precies hetzelfde effect. Kies dus aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren en budget voor de beste keuze.