Harde matrassen

De gevolgen van een te hard matras

Als je gaat slapen wil je graag uitgerust en zonder pijntjes wakker worden. Ook wil je gewoon een goede nachtrust waarbij je lekker ligt. Het is daarom super belangrijk om op een goed en comfortabel matras te slapen. Er zitten behoorlijk wat gevolgen aan slapen op een slecht of te hard matras, waarvan de meest voorkomende rug- en nekklachten zijn. Ook je schouders kun je voelen na een nacht op een slecht matras. Als dit te lang aanhoudt kan dat echt voor langdurige klachten zorgen en dat wil je koste wat kost voorkomen. Daarnaast zijn er ook klachten die je misschien minder snel linkt aan je matras, maar die daar wel door komen. Een slecht matras of harde matras kan zorgen voor flinke hoofdpijn of tintelingen in je handen en voeten, want het komt de doorbloeding niet ten goede. Tot slot kun je er gewoon minder lekker door slapen, want je ligt simpelweg niet comfortabel. Nu zie je dus hoe belangrijk een goed matras is en dat je dat absoluut niet moet onderschatten. Kies dus zeker niet het eerste de beste matras die je online kan vinden, maar doe goed onderzoek naar de verschillende soorten matrassen en wat ze te bieden hebben.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Harde matrassen versus zachte matrassen

Je weet het dus, een te harde matras is niet goed. Maar een te zacht matras dus ook niet. Maar het is voor iedereen weer verschillend wat te hard of zacht is. Dat is iets wat je zelf moet ondervinden, schroom dus niet om in een woonboulevard even te testen of het matras lekker ligt. Als een matras te zacht is ondervind je al snel dat je er helemaal in wegzakt en dat het onvoldoende ondersteuning biedt. Bij een te hard matras voel je dat zelf ook wel snel genoeg aan. Het is jammer dat we niet ‘s nachts om de beurt even alle bedden en matrassen ongestoord kunnen testen in die woonboulevards, want dan hadden we waarschijnlijk allemaal het perfecte matras en bed gevonden. Iets wat voor iedereen toch wel cruciaal is, aangezien we een heel groot deel van ons leven in ons warme bedje doorbrengen.

Ga voor een stevig matras

Als je er inmiddels uit bent dat een harder matras toch je voorkeur heeft, wil je vast weten waar je dan zo’n kwalitatief goed, hard matras kan kopen. Een hard matras kopen doe je bijvoorbeeld bij een specialist. Kijk naar de verschillende mogelijkheden zodat jij het perfecte matras kunt vinden. Het is handig om te kijken naar een matras waar jij dus wel veel aan hebt en ook beter van gaat slapen.