Matras aanbiedingen

Zijn matrassen in de aanbieding even goed als een normaal matras?

Je ziet vaak prijsverschillen tussen matrassen. De één is superduur en de ander is in de aanbieding. De prijzen van de matrassen kunnen ver uit elkaar liggen. Zo zijn er matrassen van 100 euro maar ook van 1500 euro. De vraag is, hoe komt dat? Dit komt door het gebruikte materiaal, de dikte, de levensduur van het matras en de service van de verkoper. Vaak betaal je ook voor merkmatrassen meer geld. Matrassen zien er van buiten bijna hetzelfde uit. Ook aan het binnenwerk zie je weinig verschillen. Ook is het mogelijk dat een matras in de aanbieding is.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Verschil met matras aanbiedingen en dure matrassen

Je ziet geen verschillen in de matrassen in de aanbieding. Toch voel je wel verschillen wanneer je op het matras ligt, dit komt door het binnenwerk. Schuimmatrassen bestaan meestal uit verschillende lagen en verschillende schuimen. Bij pocketmatrassen zie je pockets, dit zijn metalen veren verpakt in zakjes, met daarboven en onder verschillende soorten afdeklagen en laagjes schuim. Verder zijn er nog matrassen met laagjes katoen, wol, paardenhaar, gel en andere producten. De laagjes van het matras kan je zien als een soort taart met lagen. Deze lagen zorgen ervoor dat je iets meer of minder in het matras zakt. Ook zorgen zij ervoor of je meer of minder ondersteuning krijgt. Ten slotte zorgt het soort materiaal ervoor of je het iets ‘warmer’ of ‘kouder’ hebt.

Matrassen actie bij de winkels

Wanneer je een matrassen actie tegenkomt vraag jij je vast af hoe dit kan en waarom het matras zo goedkoop is. Dit komt dus door het materiaal dat gebruikt wordt. Bij matrassen heb je de keuze uit verschillende soorten schuim, namelijk polyether, koudschuim en traagschuim. Polyether is het goedkoopste materiaal, vaak zijn deze dan ook in de aanbieding. Koudschuim is alweer een stukje duurder en traagschuim is nog duurder. Dit heeft dan weer te maken met het productieproces, wat goedkoper kan doordat het snel of traag verloopt. Daarnaast speelt de kwaliteit van het productieproces een rol in de prijs, ditzelfde geldt voor de kwaliteit van de grondstoffen.

Matrassen outlet hoeft niet slecht te zijn

Bij een matras outlet kun je bang zijn of je wel het juiste matras koopt of dat het niet veel te goedkoop is. Fabrikanten van merkmatrassen steken veel tijd en geld in het promoten van hun merk. Het is dus voor hen belangrijk dat zij hun product verkopen voor een prijs die in verhouding staat tot de kwaliteit. De prijs/kwaliteit verhouding loopt soms erg raar, uit testen blijkt soms dat goedkope merkloze matrassen beter scoren dan dure merkmatrassen. Soms komen ze net zo goed uit de test als de dure merken.

Matrassen uitverkoop, dit kan aan de service liggen

Matrassen sale kan komen doordat je weinig service krijgt bij het matras. De prijs wordt namelijk ook bepaald door de service die je ervoor krijgt. Wanneer je een matras koopt bij een eenmalige fabrieksverkoop kan dit ontzettend goedkoop zijn. Maar dit is waardeloos als de winkel na twee maanden verdwenen is. Op internet vind je veel van deze prijsstunts. Vaak wordt gezegd dat je het matras kan omruilen of dat je gratis kan proefliggen. Maar dit kan natuurlijk niet zomaar. De service moet namelijk betaald worden.