Toppers

Hoe toppers voor matrassen je slaap kunnen verbeteren

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor je energie, gezondheid en humeur. Langdurige slaaptekort kan daarom ook leiden tot deprisiviteit en gezondheidsklachten. Er wordt natuurlijk aangeraden om gezond te eten, genoeg te bewegen en schermtijd voor het slapen te beperken. Buiten dat is het ook zeer belangrijk dat je een goed matras hebt die past bij je lichaam. Het is alleen wel zo dat je lichaam in de loop van de tijd kan veranderen. Zo kan het zijn dat je afvalt of juist aankomt of van een buikslaper verander je het naar een rugslaper. Voor dat soort veranderingen kan je het beste gaan kijken voor een matrastopper.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Welke topmatrassen zijn er?

Net zoals met een normaal matras heb je ook bij top matrassen verschillende soorten maten, dikte, zachtheid of juist hardheid. Voordat je een topmatras kan aanschaffen is het dus wel handig om te weten waar je naar opzoek bent en wat de mogelijkheden zijn. Zo zijn er namelijk 5 verschillende materialen: polyether,koudschuim, traagschuim,latex en talalay latex. Elk materiaal is gebaseerd op de verschillende behoeftes. Topper matrassen zijn dus voor iedereen een goed idee.

Welke toppers matrassen passen bij mij?

Nu je weet dat er 5 verschillende materialen zijn voor topper matrassen is het ook belangrijk om te weten welk materiaal goed is voor wie. 

  • Toppers matras van polyether: Dit is het goedkoopste toppers matras wat je kan kopen. Het ademt en ventileert vrij weinig en zal snel tot je lichaam vormen. Het is vrij stug en stevig waardoor het soms als onprettig ervaren wordt. Het voordeel is dat het materiaal anti-allergenen is. 
  • Koudschuim: Een anti-bacterieel materiaal wat goed ventileert en het lichaamsvocht goed opneemt. Het is soepel en veerkrachtig waardoor je veel ondersteuning krijgt. Dit topdekmatras is geschikt voor elk gewicht en type slaper. 
  • Traagschuim: Traagschuim reageert op jouw lichaamstemperatuur waardoor je matras je helemaal naar jouw lichaam zal vormen en je de ondersteuning zal geven die je nodig hebt. Het kan redelijk warm aanvoelen en het lucht niet optimaal.
  • Latex: Als je graag je bed wat zachter wilt maken is latex het juiste materiaal. Ze hebben een goede ventilatie, ligcomfort en veerkracht. Ook dit materiaal is geschikt voor allergenen. 
  • Talalay latex: Deze soort heeft alles van het hierboven benoemde. Het grootste nadeel van dit materiaal is de prijs. 

Prijzen van topdekmatrassen

Er zijn dus 5 verschillende topdekmatrassen met ieder zo zijn voordeel en nadeel. Dit zie je natuurlijk ook terug in de prijzen. Zo kan je een standaard tweepersoons topper bed van polyether al vanaf €140 euro kopen, terwijl een talalay latex pas vanaf €1000 euro te vinden is. 

Matrassen toppers aanschaffen

Als je dus hebt besloten om een matras topper aan te schaffen en je weet welke je wilt, is het altijd nog verstandig om het eerst uit te proberen. Daarbij moet je ook rekening houden met je matras. Als je deze al 10 jaar hebt is het verstandiger om een nieuwe matras aan te schaffen in plaats van een matras topper. Een matrastopper kan een groot verschil geven maar geen wonderen verrichten. 

Een comfortabel dekmatras

Als je een dek matras hebt van goede kwaliteit, kun je je ervan verzekeren dat je een heerlijk comfortabel bed hebt. Meestal geldt de vuistregel dat hoe dikker de topper is, hoe lekkerder hij ligt. Er zijn verschillende materialen die gebruikt worden voor dek matrassen. Degene die het beste bij je past hangt van je persoonlijke voorkeur en wensen af. Een van de materialen is koudschuim, dit is het materiaal die de beste ventilatie heeft en daarom erg geschikt is voor nachtzweten en mensen die het ’s nachts vaak warm hebben. Verder biedt koudschuim goede ondersteuning aan het lichaam en heeft het stevig ligcomfort. Aan de andere kant heb je latex, die juist heel zacht is. Een andere optie is traagschuim, die druk verlagend werkt zodra het in contact komt met lichaamswarmte. Dit materiaal werkt vochtregulerend en heeft een goede ventilatie. Het is daarnaast erg prettig voor je spieren en gewrichten.

Geen last meer van ergernissen door dekmatras

Veel koppels ergeren zich aan de naad tussen twee één persoonsmatrassen op een tweepersoonsbed. Met een topper is dit probleem snel verholpen. Je kunt de spleet namelijk opheffen met een topdekmatras en creëer je een soort tweepersoonsmatras zonder dat je het comfort van je eigen matras kwijtraakt. Je kunt ook zonder probleem een topdekmatras aanschaffen als je bed een elektrische bodem heeft. In dit geval kun je het beste kiezen voor een split-topdekmatras. Op deze manier kun je de elektrische bed bodems probleemloos individueel bedienen terwijl je gewoon een tweepersoons topdekmatras hebt. Erger je je aan het feit dat je matras verslijt? Met een topdekmatras kun je de levensduur van je onderliggende matras een stuk verlengen. Het onderliggende matras wordt namelijk beschermd voor slijtage door het dekmatras en komt niet meer in aanraking met transpiratie. Daardoor blijft je matras ook schoner, wat ook altijd prettig is!