Tweepersoons matras 220cm

Welke soort materiaal voor mijn matras 220?

Het kan best moeilijk zijn om de juiste soort matras te vinden. Er is ontzettend veel keuze in de wereld van matrassen en boxprings, waardoor het makkelijk is om door de bomen het bos niet meer te zien. Bovendien zijn er ook nog eens verschillende soorten materialen voor matrassen, wat de keuze niet makkelijker maakt. Veel mensen raken verward over de aankoop van een matras, en het is daarom ook niet vreemd dat ze deze aankoop uitstellen. Het is jammer dat mensen een matras 220 kopen uitstellen, want een goed bed hebben is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Een goed matras is meer dan alleen een matras dat lekker ligt, want je moet ook letten op materialen waar je eventueel allergisch voor bent en je eigen lengte en gewicht. Klinkt het alsof je zoektocht voor een goed matras eindeloos is? maak je geen zorgen, het vinden van een matras is makkelijker dan je denkt. In deze blog kun je meer lezen over verschillende materialen matrassen zodat je weet waar je op moet letten.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Verschillende materialen matrassen voor een matras 220×180

Er zijn verschillende materialen matrassen beschikbaar. Als je een matras van 220×180 hebt, kun je je zorgen maken dat je vanwege de grote maat niet de juiste materialen kunt vinden. Toch is elke maat matras 220 x 180 beschikbaar in verschillende materialen. De eerste is een matras van polyether. Deze matrassen waren de eerste synthetische en anti allergische matrassen die ook nog eens kapok of veren hadden. Ze passen goed bij een kleiner budget en zijn nog altijd de goedkoopste matrassen. Een ander goedkoop alternatief is een matras van koudschuim.

Welk materiaal kies je?

Matrassen 220 in een wat hogere prijsklasse zijn traagschuim en latexmatrassen. Traagschuim-matrassen hebben een minder goede ventilatie dan koudschuim-matrassen, wat ze ideaal maakt als je last hebt van nachtzweten of het vaak warm hebt ’s nachts. Latexmatrassen zijn iets minder populair dan de anderen die al genoemd zijn. Dit heeft ermee te maken dat latex een duur materiaal is. Latex heeft een paar nadelen, zoals dat het slecht ventileert en door transpiratie sneller slijt. Veel consumenten geven om die reden liever de voorkeur aan een matras van koudschuim. Toch kan een matras van natuurlatex een goede keuze zijn doordat het goede drukverdeling geeft. Je doet er goed aan een latexmatras te kopen van een kwalitatief hoog merk, zoals Talalay. Verder is latex geschikt voor gebruik op bedden met elektrisch verstelbare bodems.