Schuim matrassen

Liever een schuim matras of matras met veren?

Net zoals bij veel andere dingen heb je in matrassen oneindig veel keuze en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Hoe weet je bijvoorbeeld of je voor een schuimmatras of een matras met veren wil gaan? Aan beide opties zitten voor- en nadelen en het kan zorgen voor flinke keuzestress. Allereerst is het daarom handig om te kijken naar de punten die voor jou het belangrijkst zijn. Door dingen af te strepen kun je vaak al zien wat je niet wil. Dan is het een kwestie van kiezen tussen de overgebleven opties. Als je kinderen hebt, kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een koudschuim matras of foam matras. Maar niet alleen je kinderen, ook jij moet lekker kunnen slapen ‘s nachts. Met rug- of spierpijn kom je de dag meestal een stuk minder prettig door en dat wil je natuurlijk wel voorkomen. Een schuimmatras heeft vaak net wat meer voordelen dan een matras met veren. Er zijn veel opties in schuimmatrassen. Als je voor kwaliteit wil gaan is het zeker iets wat je in je achterhoofd moet houden.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Waarom een foam matras?

Je hebt verschillende soorten van een schuimmatras. Naast koudschuim heb je ook nog traagschuim en polyetherschuim, maar in principe zijn dit allemaal benamingen voor een schuimrubber matras. Schuimrubber is dus in principe een verzamelterm voor allerlei soorten schuimmatrassen. Als je kijkt naar de beste keuze zijn matrassen van koudschuim vaak de betere koop. Je kunt je daarom wel voorstellen dat een foam matras een hele goede keuze is als het erop aankomt om (weer) voor een nieuw matras te kiezen. Dus heb je nu een matras met veren en moet je deze binnenkort vervangen? Neem zeker een kijkje naar de mogelijkheden in de verschillende schuimmatrassen.

Waar moet je op letten bij schuimrubber matrassen?

Er is een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aanschaf van schuimrubber matrassen. Het gaat hierbij namelijk om de term SG, wat staat voor soortelijk gewicht. Het geeft aan hoeveel kilo materiaal er in het matras verwerkt zit per kubieke meter. Hoe meer materiaal, hoe minder lucht er in het matras zit en hoe beter de kwaliteit dus ook is. SG zegt overigens verder niets over hoe zacht of hard het matras is, dus dat is ook wel iets waar je rekening mee moet houden. Schuimrubber matrassen kunnen overigens prima op maat worden gemaakt, dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken.