Toppers 120cm

Het juiste materiaal voor jouw matrastopper 120×200

Veel consumenten hebben moeite om een goed matras te vinden. Dit heeft ermee te maken dat er een ontzettend groot assortiment is in matrassen en boxsprings, wat erg verwarrend is voor veel mensen. Want kies je voor een matras van polyether of latex? Een hard of zacht matras? Door al die keuzes is het moeilijk de bomen nog door het bos te kunnen zien. Een matrastopper 120 x 200 is een belangrijke aankoop omdat het een grote invloed heeft op je nachtrust, maar ook een aankoop die stelselmatig wordt uitgesteld. Natuurlijk moet je met een matras topper 120 x 200 letten op de afmetingen van het matras en je eigen bed, maar je moet ook letten op de materialen die gebruikt zijn voor het matras. Als je geen verstand hebt van materialen en matrassen, weet je waarschijnlijk niet waar je op moet letten. Gelukkig kun je in deze blog meer lezen over verschillende materialen, van polyether tot latexmatrassen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Een goedkope matrastopper 120 x 200

Als je een matras koopt van een normaal formaat zoals 120 bij 200, betaal je minder dan voor een groter matras. Als je een consument bent met een strak budget, zijn de meest voor de hand liggende matrassen die van polyether of koudschuim. Polyether verscheen in de jaren 60 op het toneel en was het eerste matras van synthetisch materiaal dat ook nog eens een anti-allergisch alternatief was voor traditionele matrassen. Sinds de opkomst van andere soorten matrassen 120 x 200 zoals traagschuim en koudschuim worden ze wat minder gebruikt, maar qua prijs zijn ze nog steeds de absolute topper. Polyether materialen zijn ideaal als je duurzaamheid belangrijk vindt en een kleine portemonnee hebt. Een alternatief voor een polyether matras is een matras van koudschuim. Ook deze zijn zacht voor je portemonnee, en degelijk. Een koudschuim matras heeft grote poriën, waardoor hij goed ventileert. Het materiaal van koudschuim vormt zich helemaal naar je lichaam, zodat je er lekker in kunt wegzakken.

Matrassen van verschillende materialen

Traagschuim matrassen ventileren iets minder goed dan matrassen gemaakt van koudschuim, maar dit maakt ze erg geschikt voor mensen die het ’s nachts vaak koud hebben. Verder vormt traagschuim zich helemaal naar je lichaam onder invloed van lichaamstemperatuur, en is hij een goede match voor mensen met fysieke klachten zoals rugpijn. Traagschuim kent een goede ventilatie, maar iets mindere vochtregulatie. Minder geschikt als je het ’s nachts vaak warm hebt, maar als je een koukleum bent is het een prima keuze!