Baby matrassen

Een babymatras uitzoeken

Het kiezen van goed matras voor je kleine is erg belangrijk. Een baby slaapt namelijk in de eerste drie jaar net zoveel uren als een volwassenen in acht jaar. Een goed babymatras is dus onmisbaar. Voor baby’s heb je de keuze uit veel verschillende matrassen. Bij sommige winkels kun je het matrasje ook op maat laten maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een oud baby matras. Hieronder leg ik je uit wat de juiste maat is van een babymatras, waarom het belangrijk is dat het ventilerend werkt en hoe je het matrasje beschermt.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Het kiezen van de juiste maat voor de babymatras

Wil jij een babymatras kopen? Dan is het echt belangrijk dat je let op de juiste afmetingen van het matras voor je baby. Een babymatras kopen voor een ledikant is meestal 60 à 70 cm breed en 120 à 140 cm lang en minimaal 10 cm dik. Het wiegje heeft een matrasmaat van 40 cm breed en 80 cm lang en minimaal 5 cm dik. Er mag niet meer dan 2 cm overblijven rondom het matrasje. Hierdoor voorkom je dat er een voetje of armpje klem komt te zitten tussen het matras en het ledikant. Ook kun jezelf een matras op maat laten maken. Dit kun je doen in verschillende vormen, zoals recht, ovaal en schuin. Wanneer je dit wilt moet je het wiegje opmeten en hier een malletje van maken.

Ventilatie

Voor de veiligheid van je baby is het ook erg belangrijk dat het babymatras ventilerend werkt. Wanneer het ventilerend werkt wordt het vocht van je baby via het matras gereguleerd en de warmte afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je kleine geen enkele kans heeft dat hij of zij oververhit raakt, ook is de kans op bacteriën en schimmels kleiner. Wanneer je een ventilerende topper wilt kopen, dan is het ook belangrijk om er gelijk een ventilerend hoeslaken bij te kopen. Zo krijg je een optimale ventilerende werking. Ten slotte moet het matras stevig genoeg zijn en ondersteuning bieden.

Bescherm het matrasje

Met baby’s zit een ongeluk in een klein hoekje. Zij kunnen bijvoorbeeld vaak last hebben van   een lekkende luier. Het is natuurlijk zonde als je dan gelijk het nieuwe babymatras verpest. Maar daar is iets op verzonnen. Je kunt bijvoorbeeld een molton kopen om het matras te beschermen. Gebruikt hiervoor nooit een plastic hoes. Dit is erg warm, waardoor je baby kunt stikken. Aan het begin hoef je nog geen matrasbeschermer te gebruiken. Wanneer je baby zichzelf goed op temperatuur kan houden kun je hem gebruiken.