Twijfelaar matras 130cm

Is een matras 130×200 geschikt voor je?

Er zijn natuurlijk talloze verschillende soorten en maten matrassen, maar welke is goed voor jou? Is je matras 130 breed of 120? Of 90 of 70? Het kan namelijk allemaal. In principe maakt de breedte voor de meeste mensen niet veel uit, dit komt omdat dit niet beïnvloedt hoe je ligt. De lengte is namelijk belangrijker. Als je 1.80 bent en je bed is ook 1.80, dan is hier natuurlijk geen beginnen aan en dan hoef je zeker niet te kijken naar een matras 130 x 200. Een bed moet altijd voldoende speling hebben in de lengte. In de breedte is echter in zekere mate ook belangrijk, maar niet zo impactvol als de breedte.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat betekent het als je matras 130×190 is?

Als je matras 130×190 is, betekent dit dat het 130 cm breed is en 190 cm lang. Dat houdt in dat je als iemand van 160 cm dus ruimschoots de juiste maat hebt, je kunt immers je uitstrekken zonder je hoofd te stoten of je voeten een halve meter uit te laten steken. De breedte is 1.30, maar waar is dat belangrijk voor. Je slaapt immers in de lengte, niet in de breedte. Dat klopt zeker en wellicht zul je je totaal niet herkennen in de argumenten en onderbouwing voor de breedte, maar wellicht sluit het precies bij je aan. Het is namelijk zo dat mensen in hun slaap niet stil blijven liggen. De gemiddelde persoon kan makkelijk tientallen keren bewegen en draaien. Ook dit is op zich geen probleem, maar als iemand vrij heftig beweegt, in de zin dat hij of zij veel verplaatst, is het een kwestie van tijd voordat dit misgaat.

Wat voor matras 130 kies je?

De breedte is zoals gezegd ook passend, maar wat voor matras heb je dan nodig. Dit is eveneens minstens net zo persoonlijk als de andere aspecten. Wat voor de een heel fijn ligt, kan voor de ander als bakstenen aanvoelen. De ene heeft de voorkeur voor een hard matras 130 wat veel ondersteuning biedt, terwijl de ander juist een heel zacht 130 x 200 matras wil, waar je helemaal in kunt wegzakken. Hierin zijn de verschillen al enorm. Daarnaast is er ook een kwestie van het materiaal wat er wordt gebruikt. Zo kun je denken aan wol, gel, schuim en zelfs water. Waterbedden waren jaren terug een heel populair fenomeen, maar tegenwoordig zijn ze ook nog te krijgen. Hier zitten ook weer voor- en nadelen aan. Zo vinden sommige mensen het klotsende water rustgevend, terwijl anderen hier onrustig van worden en niet kunnen slapen. Hetzelfde geldt voor het beweeglijke aspect hieraan. Overigens kun je geen waterbed hebben als je een boxspring hebt.