Twijfelaar matras 120cm

Waarom je matras 120×200 moet zijn

Wellicht een bijzondere gedachte, dat je matras 120 breed moet zijn en 200 lang. Er zijn natuurlijk talloze maten matrassen, groter en kleiner dan deze afmetingen. Toch is het zeer waarschijnlijk dat deze afmetingen voor heel veel mensen de ideale formaat zullen zijn. Hier gaat het dan wel over de afmetingen van het matras, ervan uitgaande dat het bed dezelfde afmetingen heeft. Het heeft immers geen zin om een dergelijk 120 x 200  matras te gebruiken als je bed de afmetingen 90×120 heeft. Op het moment dat je bed iets groter is dan het matras maakt het niet zoveel uit, tenzij het verschil te groot is. Behalve dat het er niet mooi uitziet, heb je dan grote kans dat het matras gaat schuiven en dergelijke.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

matras 120 x 190

Een matras van 120 bij 190 is erg ruim voor een bed. Het is niet gigantisch, maar biedt wel het comfort van een groot  bed, zonder dat dit de hele kamer in beslag neemt. Tegenwoordig is het namelijk helaas vaak zo dat boxsprings bijvoorbeeld grote afmetingen hebben, waardoor je onvermijdelijk een groot 120 x 190 matras en een kleine kamer hebt. Dit is natuurlijk zeer onwenselijk. De afmetingen van dit matras zijn prima voor een persoon, echter kan het zelfs voor twee personen de oplossing bieden. In dat geval gaat het echter slechts om een tijdelijke noodoplossing. Voor de langere termijn is dit niet comfortabel. Wil je echter knus in bed liggen met iemand en dicht op elkaar liggen, dan is dit precies het formaat daarvoor. Het is niet zo smal dat iemand eraf valt, maar ook weer niet zo groot dat er iemand tussen kan liggen.

Matrassen 120×200

In formaat scheelt een matras 120 x 200 natuurlijk vrij weinig van de eerder genoemde afmetingen, dus zul je geen wezenlijk verschil opmerken in de eerste instantie. Tenzij je zelf bovengemiddeld lang bent bijvoorbeeld. Als je namelijk zelf 1.80 bent, slaapt een bed van 2.00 toch net iets comfortabeler dan een bed van 1.90. De meeste mensen bewegen nog wat in hun slaap of rekken zich uit, waardoor je anders gauw met een been in de andere kamer ligt. Het is verder overigens iets minder handig als je een kleine slaapkamer hebt, of welke ruimte je deze ook in wilt gebruiken. Als je een kamer hebt en de muur en deur waar je naast slaapt, zijn maar 2.4 meter, dan is 10 centimeter net het verschil tussen comfortabel er tussendoor kunnen lopen of je er doorheen moeten wurmen. In de meeste gevallen komt het echter niet voor dat een verschil van 10 centimeter echt een ongemak zou kunnen veroorzaken.