Toppers 140cm

Een topmatras 140 x 200 helpt bij slaapproblemen

Het is best moeilijk om een goed matras te vinden. Dit komt mede door het feit dat er zoveel keuze is in matrassen en boxprings, dat je het overzicht kwijt raakt en geen idee hebt waar je moet beginnen. Een matras kopen wordt daarom door veel mensen als een moeilijke en vervelende klus gezien. Vooral als je slaapproblemen hebt, wil je liever niet geconfronteerd worden met je probleem. Toch is het heel erg belangrijk dat je juist als je slaapproblemen hebt een goed matras hebt. Een matras topper 140 x 200 kan je nachtrust namelijk maken of breken. Misschien worden je slaapproblemen zelfs veroorzaakt door het feit dat je een slecht matras hebt. Heb je geen idee wat je moet doen als je slaapproblemen en welke invloed een matras hierop heeft? Lees dan deze blog voor meer informatie over slaapproblemen en matrassen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De invloed van een matrastopper 140 x 200 op je slaapprobleem

Zoals eerder gezegd, heeft je matras een grote invloed op je nachtrust. Met het juiste matras kun je heerlijk slapen terwijl je met een versleten matras rugklachten krijgt en soms geen oog dicht kunt doen. Als je een slecht of versleten matras hebt, slaap je minder goed en wordt je minder uitgerust wakker, met alle gevolgen van dien. Als je slaapproblemen hebt, voel je je overdag vaak moe en heb je weinig energie waardoor je de neiging hebt om dutjes te doen. ’s Nachts kun je juist helemaal niet slapen. Op korte termijn betekent een slaaptekort dat je minder energie hebt en je niet goed kunt concentreren. Op lange termijn heb je een grotere kans op ziekten zoals dementie. Het is daarom belangrijk om een goed matras te hebben. Kies voor een matras dat past bij je lichaamslengte. Als je een gemiddelde lengte hebt, volstaat een matras topper 140 x 200. Ben je echter lang, dan heb je een matras nodig dat wat langer is, zoals 210 cm. Ook is het materiaal van het matras belangrijk, zoals dat het anti-huisstofmijt is als je daar allergisch voor bent en jouw gewenste hardheid heeft.

De gevolgen van een slecht matras

Een slechte matras topper 140 x 200 heeft grote gevolgen. Zo kun je last krijgen van fysieke klachten, zoals rugpijn, nekpijn en schouderklachten. Dit wordt meestal veroorzaakt door een matras dat veel te hard of juist veel te zacht is. Ook kun je door een slecht bed last krijgen van tintelingen in je handen en voeten doordat je bloedvaten bekneld raken. Om dit soort klachten te voorkomen of te laten verdwijnen, kun je dus het beste je matras vervangen.