Pocketvering matrassen

Een verkoelende slaap met een pocketvering matras

In Nederland hebben we tegenwoordig steeds hetere zomers, de zomer van 2021 daargelaten. In 2020 was de gemiddelde temperatuur in de zomer 1,3 graad warmer dan normaal. In die zomer hebben we dagen van tegen de 40 graden aan gehad en dat zijn wij niet gewend in dit koude kikkerlandje. Slapen is in de zomer daarom voor veel mensen absoluut geen pretje. We klagen dan wat af met zijn alle, want wat was het een hete plaknacht. Een beetje verkoeling tijdens dit soort nachten is daarom zeker geen overbodige luxe. Op een warm matras liggen is iets waar we dan absoluut niet aan moeten denken. Het is daarom zeker geen slecht idee om een pocketveringmatras te overwegen, want dit zijn één van de meest verkoelende matrassen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Een pocketveringmatras is ideaal voor heethoofden

Als jij het niet alleen in de zomer erg vaak warm hebt, maar zelfs ook in de winter graag verkoeling hebt, zit je sowieso gebakken met een pocketveer matras. Voor koukleumen is dit daarom geen goede keuze, maar mocht je het altijd warm hebben is het zeker een goede optie. Pocketvering matrassen beschikken over een goede vochtregulatie en ventileren goed. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je badend in het zweet wakker wordt. Nog een voordeel is dat een matras pocketvering niet al te duur is in vergelijking met sommige andere matrassen. Je bespaart dus geld en je doet je lichaam een plezier.

Wat is een goed pocketveermatras?

Een goed pocketveringmatras voldoet natuurlijk wel aan een aantal punten. Het is belangrijk om hier echt goed aandacht aan te besteden voordat je er eentje aanschaft, misschien nog wel belangrijker dan bij andere matrassen. Zorg voor een goede afdeklaag, kijk naar het aantal veren in het matras per vierkante meter (hoe meer hoe beter!), of je het textiel van het matras kan halen om dit te wassen en de hardheid en dikte mag je natuurlijk ook niet vergeten. Een pocketveringmatras is echter zeker niet voor iedereen geschikt. Dit komt niet alleen doordat het een wat kouder matras is, maar ook omdat het geen anti-allergie matras is, minder hygiënisch is en zulke matrassen gevoeliger zijn voor schimmels, roest en naadvorming. Ook kan er door het staal een magnetisch veld ontstaan, wat voor een verhoogde spierspanning kan zorgen. Kijk daarom goed naar welk matras je gaat kopen en overweeg je opties goed. Roest kan bijvoorbeeld worden voorkomen door roestvrijstalen veren en hygiëne valt goed op te lossen door zelf regelmatig het matras te reinigen. Ze zeggen niet voor niets: voor elk probleem is wel een oplossing.