Eenpersoons matras 80cm

Is jouw matras 80×200? 

Met de gemiddelde lengte in Nederland wat vele malen hoger is dan het gemiddelde in een heel groot deel van de wereld, betekent dit dat de gemiddelde Nederlander ook langer is dan wellicht een Chinees merk op is ingesteld. Nu is het trouwens ook zo dat een Chinees merk hier sowieso al tegenaan loopt. Dit komt omdat de lengte van de Chinezen weer beduidend lager is. Voor hen zou een matras 80 x 200 dus veel te groot zijn. Een matras moet namelijk niet een gigantisch ding zijn waar je op ligt, maar een op maat gemaakt item.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Matras 80 x 190

Stel dat je bijvoorbeeld 1,70 cm bent in lengte, dan zou je bijvoorbeeld aan een matras van 80×140 niet genoeg hebben natuurlijk. Een matras van 80 x 200 is dan wellicht ook weer net een tikje te groot. Hoewel dit in wezen niet veel uitmaakt, is dit wel weer 10 cm extra die verloren gaat in je slaapkamer (ervan uitgaande dat je bed dezelfde afmetingen heeft als je matras natuurlijk). In dat geval zou een matras van 80 x 190 de uitkomst bieden. Hier heb je nog voldoende speling voor beweging en  neemt het niet teveel ruimte in beslag.

Matras 80 x 200

Behalve dat je op de afmetingen van je bed moet letten, moet je na het aanschaffen van je matras ook de juiste maten matrashoezen hebben. Dit kan natuurlijk gewoon de maat zelf zijn, echter merk je dat men in de praktijk vaak ervoor kiest om met deze hoezen juist een maatje groter te gaan. Dit is ook zeker niet onverstandig. Het komt namelijk vaak zat voor dat dit soort dingen toch wel ietsjes krimpen in de wasmachine of met de tijd mee de rek in het elastiek verliezen. Dan merk je  hier snel de gevolgen van. Het is daarnaast ook nog eens handig op het moment dat je bijvoorbeeld zwanger bent (of je partner) of je een kindje hebt wat nog weleens erbij wil liggen of er zelf in gaat liggen. Je kunt namelijk gerust een handdoek onder de hoes leggen of een speciaal dekzeil om vlekken en dergelijke te voorkomen, zonder dat de hoes uigerekt wordt of niet meer eroverheen kan.

Matras 80 x 210

Er is ook een aardige groep mensen die het juist wel fijn vindt om extra speling te hebben, vaak zijn dat mensen die zich in hun slaap heel erg uitrekken en bijna van muur tot muur zitten met hun vingers en tenen. Ook is er een grote groep mensen die bovengemiddeld lang is, daarvoor is een dergelijk formaat ook ideaal. Qua breedte maakt het eigenlijk niets uit of je 70, 80 of 90 kiest, tenminste als het om een eenpersoonsbed gaat.