Tweepersoons matrassen

2 persoons matrassen: 1 dubbele of twee enkele matrassen kopen?

Het is tijd: je wilt een nieuw bed aanschaffen voor jezelf of voor jou en jouw partner. Hoog tijd dus om even te kijken naar tweepersoons matrassen! Twee persoonsmatrassen zijn een populaire keuze voor het bed: niet alleen zijn ze heerlijk groot, je kunt ook nog eens gemakkelijk in slaap vallen in zo’n mooi en comfortabel bed. Bij het kopen van matrassen moet je wel letten op een aantal zaken. Wat voor soort matras 2 persoons kun je het best kopen? Wil je 1 dubbele of twee enkele matrassen kopen voor jouw bed? Lees in dit blog meer over hoe je het beste tweepersoons bed in elkaar zetten.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

1 dubbele of twee enkele matrassen om een 2 persoons matras te creëren

Bij het aanschaffen van een tweepersoonsbed is een van de belangrijkste zaken het matras. Bij een tweepersoonsbed is er de optie om en grote tweepersoons matras te kopen of twee enkele matrassen. Wat is de beste optie en waar moet je precies op letten?

Wanneer je kiest voor een groot  2 persoons matras, dan is het fijn om te weten dat er geen vervelende spleet/voeg is (wat wel het zou zijn bij twee enkele matrassen). Daarnaast is het ook fijn voor als jij en jouw partner ongeveer dezelfde level van comfort hebben. Als jullie bijvoorbeeld allebei van zachte tweepersoons matrassen houden, dan is het fijner (en goedkoper) om een grote, zachte matras te nemen.

Een tweepersoons matras is ook fijner voor vlakke (niet verstelbaar) lattenbodems, spiraalb odems of boxspring bodems. Als laatste is een tweepersoons matras prettig voor als je het liefst wil dat je matras stabiel blijft en weinig verschuift.

Wanneer je gaat voor twee enkele matrassen, dan moet je weten dat dit het beste past bij verstelbare lattenbodems, bijvoorbeeld wanneer jij en jouw partner op andere manieren slapen. Bovendien is het ook fijner om aparte matrassen te hebben als jullie allebei een andere voorkeur hebben qua hard- of zachtheid van een matras.

Zo vind jij het allerbeste tweepersoons matras

Heb je uiteindelijk besloten om een dubbele tweepersoons matras te kopen? Dan kun je gelijk op pad gaan om de juiste tweepersoons matras te vinden voor jou en jouw partner! Kijk hierbij goed naar de soort tweepersoons matras die er zijn en naar het formaat. Maar welke soorten matrassen zijn er? En waar moet je op letten?

De beste soorten 2 persoons matrassen

Net zoals bij enkele matrassen, zijn er verschillende soorten tweepersoons matrassen. Denk hierbij aan pocketvering matrassen, traagschuim matrassen, gel matrassen, latex matrassen en nog veel meer. Elk soort matras heeft zo zijn voordelen en nadelen, sommige zijn namelijk beter voor mensen die veel transpireren, het snel heet hebben of juist snel koud zijn tijdens het slapen. Er is dus geen ‘beste’ soort tweepersoons matras: kijk goed naar de eigenschappen van de matras en kies degene die past bij jouw levensstijl.