Caravan & camper matrassen

Hier moet je op letten bij het kopen van een caravan matras & campermatrassen

Je vakantie is echt geslaagd wanneer je tot rust komt en leuke dingen doet. Wanneer je op vakantie gaat met een caravan, camper, vouwwagen of boot is het wel zo fijn als je een goed kampeermatras hebt waarop je kunt slapen. Dit zijn speciaal ontwikkelde matrassen, omdat je in een caravan andere eisen hebt dan dat je die thuis hebt. Denk bijvoorbeeld aan het vocht dat eerder in je matras terecht kan komen. Vaak zijn er in caravans al matrassen meegeleverd, helaas zijn die van matige kwaliteit. In deze tekst vertel ik je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras voor camper of caravan.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De geschikte caravan matrassen

Niet elke caravan matras & campermatrassen zijn dus geschikt voor je caravan. Aan een matras in een vakantieverblijf worden namelijk eisen gesteld. Maar waar moet je dan precies op letten bij je aanschaf van een matras caravan? Eén van de belangrijkste punten is dat een matras goed ventileert en vocht door laat. Het tweede punt is dat het matras niet te zwaar mag zijn. Koudschuim is hiervoor het meest geschikt omdat het een open celstructuur heeft en niet zwaar weegt. Het gewicht speelt in een caravan en camper een belangrijke rol. Daarom worden in de meeste caravans een 18-lats lattenbodem geplaatst. De afstand tussen de verschillende latten is hierbij groot en biedt weinig comfort. Hierdoor wordt het comfort van het matras nog belangrijker. Hierbij is ook de ventilatie belangrijk, het kan erg vochtig worden in een caravan of camper. Dit is natuurlijk niet goed voor de hygiëne en levensduur.

Meegeleverde matras voor caravan

Vaak zijn de meegeleverde caravan matras & campermatrassen in een caravan van polyether. Daarnaast worden deze matrassen ook het meest gekocht voor caravans omdat ze goedkoop zijn, geschikt voor weinig gebruik en voor kinderen. Maar bij veel gebruik zijn deze matrassen snel aan vervanging toe. Dit is dan ook erg belangrijk maar gebeurt te weinig. Mensen gebruiken hun caravan vaak maar een paar keer per jaar waardoor zij het niet nodig vinden. Echter is dit het wel. Daarom wordt vaak geadviseerd om toch voor een wat duurder matras te gaan met wat betere kwaliteit, zoals koudschuim. Deze matrassen zijn bestand tegen nachtelijk zweten en hygiënischer, hebben een langere levensduur en hoeven dus minder vaak vervangen te worden.

Camper matras op maat

Matrassen voor de caravan of camper kunnen ook op maat gemaakt worden. Vaak kunnen mensen namelijk niet de juiste afmetingen vinden voor het matras dat zij nodig hebben. Caravans zijn er natuurlijk in verschillende maten en hier moet jouw matras bij passen. Vaak kunnen de matrassen in iedere vorm en afmeting gemaakt worden. Niet alle materialen kunnen op maat gemaakt worden. Bij pocketvering kan dit bijvoorbeeld een probleem worden. Maar de meeste mensen kiezen voor Koud- of Traagschuim, vanwege het comfort en het ventilerend vermogen. Deze zijn gemakkelijk op maat te leveren.