Toppers 160cm

Heeft een matrastopper 160 x 200 nut?

Als je op zoek bent naar een nieuw matras of een nieuwe boxpring, heb je misschien nog nooit gehoord van een topmatras. Een topmatras is een dun matras die maar 5 cm tot 10 cm dik is. Met een topmatras heb je meer comfort dan met een regulier matras. Er zijn verschillende soorten matrassen beschikbaar van diverse materialen. Zo heb je polyether en latex. Deze materialen zijn ook beschikbaar voor matrastoppers. Ben je een consument die een nieuw matras nodig heeft en niet precies weet wat hij kan verwachten van een matrastopper 160 x 200? Lees dan snel verder, want in deze blog kun je meer lezen over matrastoppers 160 x 200.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Welke soorten topper matras 160×200 zijn er?

Er zijn twee soorten topmatrassen in de vorm van een topdekmatras 160 x 210. Zo heb je topmatrassen die onderdeel zijn van een boxspring of een vaste set. In dit geval zit het topmatras bij de verkoopprijs in. Als je een set hebt, kun je het dikke matras meestal niet gebruiken zonder het topmatras en andersom. Dit komt doordat de comforteigenschappen in twee verschillende matrassen zitten in plaats van één los matras. Het onderste matras dient voor ondersteuning, en het bovenste matras is voor comfort. Ook kun je topmatrassen los kopen om deze op je matras te leggen of om die van je vaste set te vervangen. Als je al een regulier matras hebt, is een topmatras niet nodig omdat een normaal matras al voor genoeg comfort zorgt. Vaak is een matrassen set met topmatras wat prijziger dan een normaal matras, maar zorgt hij voor meer comfort. Een losse topper is best duur, dus zeker als je een strak budget hebt kun je beter een regulier matras kopen dat net zo comfortabel ligt, maar een stuk goedkoper is. Een topdekmatras 160 x 210 is wel een optie als je hem deels voor de decoratie hebt.

De voordelen van een topmatras 160 x 210

Een topmatras heeft enkele voordelen ten opzichte van andere matrassen. Een topmatras zorgt ervoor dat je een extra laag comfort hebt, wat sommige mensen heel prettig vinden. Een topmatras 160 x 210 kan bijvoorbeeld een optie zijn als je al een regulier matras hebt die je goed ondersteunt, maar te hard ligt. Verder gaat het onderliggende matras 160 x 210 langer mee als je er een topmatras oplegt. Het onderliggende matras krijgt minder last van slijtage omdat je er zelf niet op ligt. Een ander voordeel van een topmatras is dat hij erg prettig is als je bijvoorbeeld klachten aan je handen hebt of niet veel kunt tillen: een topmatras  160 x 210 is erg licht waardoor je hem makkelijk kunt omkeren. Ook is een topmatras handig als je van hygiëne houdt en je matrashoes af en toe wilt afwassen. De tijk van een topmatras is namelijk kleiner dan die van een regulier matras waardoor hij beter in de wasmachine past.